Concursul naţional de poezie „Aurel Dumitraşcu”, (debut în volum), ediţia a XI-a, serie nouă

De A.Frangu 12 Februarie 2015, 11:40 Literare

Aurel DumitrascuCu prilejul comemorarii a 25 de ani de la moartea poetului Aurel Dumitraşcu (16 septembrie 1990) şi de împlinirea a 60 de ani de la naştere (21 noiembrie 1955), Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ în colaborare cu Consiliul Judeţean Neamţ şi şi Asociaţia Culturală „Conta”, iniţiază şi organizează seria nouă a Concursului Naţional de Poezie (debut în volum) „Aurel Dumitraşcu”.

Prima editie a concursului a avut loc în 1994 si s-a desfasurat pâna în 2003 dupa care, datorita faptului ca trei editii consecutiv organizatorii şi juriul nu şi-au dat acordul pentru a premia şi publica volume care nu se suţineau valoric, concursul a fost întrerupt.

La concurs pot participa autori români nedebutaţi în volum, din ţară şi din diaspora, a căror vîrstă nu depăşeşte 35 de ani împliniti pînă la data de 21 noiembrie 2015.

Dupa cum mentioneaza organizatorii, ”Manuscrisele, bine constituite, cu diacritice, vor fi trimise/ depuse într-un exemplar printat dar şi în format electronic (CD, DVD, altele) pînă la data de 1 iunie 2015 pe adresa Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Piatra Neamţ, strada Republicii, Nr. 15, judeţul Neamţ (cu menţiunea Pentru concursul naţional de poezie „Aurel Dumitraşcu”).

Manuscrisele pot fi semnate cu numele autorilor în concurs, cu datele de contact (telefon, adresă mail) acest lucru nu poate influenţa decizia juriului care premiază manuscrise şi nu liste de nume. Manuscrisul trebuie să aibă (recomandabil; sînt acceptate şi alte variante, dacă e vorba de un proiect scriitoricesc sau editorial) minimum 60 de pagini, maximum 100 de pagini”.

Odata cu manuscrisele va fi depusa si o fişă personală a concurentului care va cuprinde: nume, prenume, data naşterii, adresă, telefon, e-mail, studii, activitate literară.

Manuscrisul câstigator si numele autorului va fi facut public pâna pe data de 16 septembrie 2015 iar pâna pe data de 21 noiembrie 2015 manuscrisul cîştigător va fi publicat de organizatori la o editură prestigioasă din România (trei sute de exemplare) şi va fi lansat la Piatra Neamţ, la manifestarea prilejuită de aniversarea poetului Aurel Dumitraşcu.

Juriul va fi constituit din scriitori, personalităţi ale vieţii literare din România.

Alte informaţii pe adresa de mail adrianvlad@ambra.ro sau la telefon 0233/ 210379.
Iniţiator şi coordonator al manifestării:
Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

 

Autor A.Frangu 12 Februarie 2015, 11:40 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii