Cea de-a XL-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie “Panait Cerna” şi-a desemnat câştigătorii

De Redactia 04 Decembrie 2014, 09:58 Literare

Panait CernaJurizarea celei de-a XL-a ediţii a Concursului Naţional de Poezie „Panait Cerna”, organizat de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea s-a desfăşurat weekendul acesta, mai exact în data de 29 noiembrie a.c., la sediul instituţiei.

Lansată în data de 03.09.2014 şi având ca termen limită de primire data de 21 noiembrie a anului curent, prezenta ediţie a adunat nu mai puţin de 91 de participări, pe o plajă de vârste între 15 şi 62 de ani, din mai bine de jumătate din judeţele ţării: Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Ploieşti, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea.

Juriul a fost format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, poetul tulcean, Olimpiu Vladimirov, în calitate de preşedinte al juriului, dealtfel şi fondatorul concursului, alături de care s-au aflat poetul constănţean Sorin Roşca, laureatul primei ediţii a concursului, iar din partea Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea a fost prezent referentul Bogdan Pascal.

Concursul a oferit laureaţilor premii în bani, în sume brute impozabile conform prevederilor legii, dar şi un premiu special, oferit de revista „Porto Franco” din Galaţi.

Premiul „Panait Cerna”, în valoare de 1000 de lei, a fost acordat concurentei Maria Eliza Liţă, în vârstă de 16 de ani, din Târgovişte, iar celelalte premii ale ediţiei curente a concursului au fost acordate astfel:
- premiul „Ars Poetica”, în valoare de 700 de lei, a fost decernat concurentei Adelina Pascale, în vârstă de 19 ani, din Tulcea, iar premiul „Euterpe”, în valoare de 700 de lei, a fost acordat concurentei Carmen Cristina Neacşu, 41 de ani, din Galaţi.

Regulamentul concursului prevedea şi acordarea a două menţiuni care au fost câştigate de două concurente, în vârstă de 17 ani fiecare, este vorba de:
- tulceanca Mihaela Belacurencu, care a primit Menţiune I, în valoare de 400 de lei, precum şi de concurenta Lavinia Loredana Nechifor, din Suceava, care a primit Menţiune II, în valoare de 300 de lei.

Premiul special, constând în publicarea creaţiilor în paginile revistei culturale „Porto Franco” din Galaţi a fost acordat concurentei Marilena Donaş, din Argeş. De asemenea şi revista „NordDobrogea Cultural”, editată sub tutela Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea va reflecta în paginile ei desfăşurarea acestei ediţii jubiliare a Concursului Naţional de Poezie „Panait Cerna”.

Bogdan Pascal
sursa. www.artl.ro

 

Autor Redactia 04 Decembrie 2014, 09:58 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Essence 04 Decembrie 2014, 12:30

    Sunt tot mai dezamagit de aceste Concursuri de Poezie si Proza in care participantii sunt dezavantajati de calitatea Juriului si chiar as dori sa citesc \"Creatiile \" castigatoare...curios este ca au castigat doar domnisoare de 17 ani ...cata precocitate poetica.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii