Personalitate in functie de telefonul folosit

De AGERPRES 21 August 2011, 23:37 IT
Un nou studiu publicat pe site-ul Hunch.com evidentiaza o serie de stereotipuri ce persista pe seama utlizatorilor de telefoane mobile inteligente si de tablete, în functie de sistemul de operare ale acestora, Android sau iOS, conform LiveScience.com.

Astfel, tendinta generala pentru utilizatorii de sisteme de operare Android, realizate de Google, este de a fi mai putini deschisi spre a îmbratisa imediat noile tehnologii si de a avea simpatii politice în mare parte conservatoare, la dreapta spectrului politic, în timp ce utilizatorii de iPhone/iOS sunt mai degraba liberali, au salarii mai mari, sunt perfect adaptati la ritmul alert al vietii în marile aglomerari urbane, îsi organizeaza vacantele în locuri mai exotice si apreciaza mai mult micile placeri ale vietii.

Acest studiu a fost publicat pe site-ul Hunch.com - un site specializat în formularea de recomandari în functie de preferintele exprimate în prealabil. Aceste recomandari te pot ajuta sa-ti alegi o masina, facultatea la care sa te înscrii sau unde sa-ti petreci vacanta.

Conform studiului, simplul fapt de a folosi un gadget cu sistem de operare Android sau iOS poate dezvalui foarte multe despre personalitatea ta, de la filmele preferate pâna la felurile de mâncare sau hainele care îti plac.

Acest studiu este bazat pe peste 15.800 de raspunsuri la întrebari puse pe site-ul amintit cu privire la caracteristicile demografice, de personalitate si de alt tip ale utilizatorilor acestui site, în functie de sistemul de operare al telefonului lor mobil, iar apoi rezultatele au fost analizate încrucisat cu cele obtinute la milioane de alte întrebari cu privire la preferintele celor aproximativ 700.000 de utilizatori înregistrati ai site-ului.

Rezultatele obtinute indica faptul ca utilizatorii sitemului Android sunt mai degraba barbati tineri cu vârsta între 18 si 34 de ani, cu un venit anual pe familie între 50.000 si 100.000 de dolari, în timp ce utilizatorii de iPhone/iOS sunt mai degraba femei peste 35 de ani, femei care înregistreaza o probabilitate de 67% de a avea un venit anual de peste 200.000 de dolari.

Acelasi studiu a ajuns la concluzia ca utilizatorii de Android sunt mai pesimisti, mai buni la matematica si detin cel putin un animal de companie. Filmele preferate ar fi "How I Met Your Mother" si "The Lord of the Rings". Utilizatorii de Android au de asemenea un procent de risc de 36% de a nu-si mai aminti ultima vacanta si prefera de obicei, la masa, o friptura sau pui în locul mâncarii thailandeze sau în loc de sushi.

În acelasi timp, utilizatorii de iPhone/iOS au o probabilitate cu 15% mai mare sa fi avut deja o vacanta într-un loc exotic în ultimele 6 luni si au tendinta sa se aventureze în explorarea unor bucatarii si feluri de mâncare mai putin ortodoxe.

De asemenea, conform studiului, utilizatorii de Android au o probabilitate de 80% sa fie doar absolventi de liceu, în timp ce utilizatorii de iPhone/iOS au o probabilitate de 37% de a fi absolvit o facultate.

 

Autor AGERPRES 21 August 2011, 23:37 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii