Nicusor de la Braila. Povestea unei aplicatii de succes

De Frimu Ghinea 27 Martie 2014, 09:35 IT
Elevii Liceului teoric Nicolae Iorga Danca Adrian (18 ani) si Hornea Marcel (18 ani) ,  au avut parte de un real success in urma creari unei aplicatii pentru smartphone. Cei doi tineri au inceput printr-o joaca sa lucreze in diferite medii de programare, invatandu-se si dobandind singuri toate cele cunoscute in momentul actual. Apogeul l-au atins acum o luna, moment in care au realizat o aplicatie dedicata  smartphonurilor numita "Nicusor de la Braila". 

Jocul este o satira pe baza unei persoane brailene, devenita cunoscuta la nivel national, prin intermediul unor filmulete care circula pe internet. Datorita acestui personaj si originalitatii ideii lor, aplicatia a avut o expansiune incredibila in cadrul "Market Android". Proiectul a inceput pe data de 1 martie, urmand a fi facut public si oferit spre descarcare fara niciun cost pe data de 6 martie. In ziua de joi, 13 martie, publicitatea a luat amploare, jocul ajungand pe locul 65 in topul celor mai downloadate .

In mod surprinzator creatia a urcat la doar o saptamana pe locul 4 in cadrul aceluiasi top, fapt ce demonstreaza capacitatile tinerilor in programare.In continuare ei isi propun imbunatatiri in cadrul jocului adaugand teme si fundaluri , preluate din diferite tari.  Adolescentii isi doresc publicarea proiectului si in App Store, insa din efericire, neavand bugetul necesar, acest lucru a ramas doar o aspiratie. Pentru viitor,  tinerii spera sa faca o cariera din abilitatile lor informatice si sa realizeze si alte aplicatii cu cel putin acelasi success.

 

Autor Frimu Ghinea 27 Martie 2014, 09:35 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii