Atac cibernetic de amploare

De AGERPRES 28 Martie 2013, 10:16 IT
Unul dintre cele mai importante atacuri cibernetice a vizat o organizaţie europeană ce luptă împotriva mesajelor electronice nesolicitate (spam). Piraţii cibernetici au atacat Spamhaus, organizaţie cu sediul la Geneva care a dat publicităţii o 'listă neagră' a serverelor care sunt folosite pentru spam.

Atacul a supraîncărcat reţeaua mondială, fapt ce a avut repercusiuni asupra serviciilor de internet la nivel global, potrivit lui Matthew Prince, din cadrul companiei americane pentru securitate informatică CloudFlare.

Spamhaus a cerut imediat asistenţă firmei CloudFlare pentru a respinge acest atac a cărui origine rămâne necunoscută.

Prince a precizat că atacul informatic, în cursul căruia site-urile sunt bombardate cu o cantitate imensă de trafic pentru a încerca să le împiedice funcţionarea, este 'unul dintre cele mai importante înregistrate vreodată'.

Acest atac cibernetic este într-adevăr foarte important', a recunoscut Johannes Ullrich, de la Institutul american de tehnologie SANS, menţionând că este 'de 10 ori mai puternic decât atacurile similare din trecut'. 'În acest stadiu însă, nu pot să dau asigurări că internetul nu va fi afectat la modul general'.

 

Autor AGERPRES 28 Martie 2013, 10:16 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate