Adina Valean cere lamuriri Comisiei Europene cu privire la ACTA

De Redactia 08 Februarie 2012, 13:03 IT
Discutia pe marginea Acordului global de combatere a contrafacerii (ACTA) s-a transformat, pe buna dreptate, într-o polemica la nivelul întregii Uniuni Europene, dupa ce 22 din cele 27 de state membre l-au semnat. Disputa nu este legata de apararea drepturilor de autor ori de sanctionarea pirateriei.

Temerea cea mai mare, exprimata de mii de utilizatori ai unor site-uri cu valoare de instrumente indispensabile de lucru care sunt rezultatul contributiei voluntare a milioane de anonimi, este posibilitatea îngradirii unor libertati. Iar aceste dispute au aparut pentru ca s-a încercat, neinspirat dupa parerea mea, comasarea a doua probleme cu efecte distincte sub aceeasi umbrela a ACTA.

Pentru a lamuri niste aspecte practice legate de aplicarea acestui acord, am adresat doua scrisori oficiale deschise vicepresedintelui Comisiei Europene, doamna Neelie Kroes, responsabila pentru agenda digitala, si Comisarului pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, Viviane Reding. De îndata ce voi primi raspunsurile, le vom comunica în presa pentru o mai buna întelegere a ceea ce implica acest acord.

 

Autor Redactia 08 Februarie 2012, 13:03 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate