În România avem peste 10.000 de acte normative şi o digitalizare a acestora ar duce la o struţocămilă,

De AGERPRES 28 Octombrie 2020, 08:18 IT

O provocare în calea digitalizării este faptul că în România avem peste 10.000 de acte normative şi o digitalizare a acestora ar duce la o struţocămilă, de aceea eforturile ar trebui concentrate şi pe zona de simplificare a legislaţiei, a declarat marţi, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Mihai Matei, la lansarea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală.

"Apropo de provocările Consiliului: în România avem peste 10.000 de acte normative şi asta este o provocare în calea digitalizării. Cred că dacă vom ajunge să digitalizăm 10.000 de acte normative vom ajunge la o struţocămilă. Cred că eforturile noastre trebuie concentrate şi pe zona de simplificare a legislaţiei. Şi aici o mare problemă o văd în zona achiziţiilor publice. Cred că este importantă o simplificare a legislaţiei achiziţiilor publice, care să facă întregul proces mult mai rapid şi mai transparent. Cred că este foarte importantă o deschidere către tehnologiile cloud. (...) Mai cred foarte tare într-un principiu de IP first, pe care cred că sectorul public ar trebui să îl adopte cât mai curând, astfel încât sistemele să devină interoperabile şi cred că foarte mult este necesară accesibilizarea semnăturii electronice, asta apropos de cadrul legislativ", a explicat Matei.

Preşedintele ANIS a subliniat că sunt necesare investiţii în zona centrelor de date şi că trebuie acordată atenţie şi educaţiei, prin realizarea de parteneriate între sectorul public şi cel privat.

 

Autor AGERPRES 28 Octombrie 2020, 08:18 IT
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii