Sesiune de admitere pentru structurile teritoriale ale Poliţiei Române

De AGERPRES 12 Iunie 2012, 13:48 Invatamant
Poliţia Română informează că încep înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

Numărul total de locuri aprobat pentru sesiunea de admitere 2012, pentru care structurile teritoriale ale Poliţiei Române efectuează recrutarea este de 184", se arată în comunicat.

La Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie - specializarea "Ordine şi siguranţă publică", curs de zi sunt 50 locuri (42 bărbaţi, 5 femei, 3 locuri pentru minorităţi (1 rrom, 1 pentru minoritatea maghiară şi 1 loc pentru alte minorităţi).

"La Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie - specializarea 'Drept' - 19 locuri ( 14 bărbaţi, 5 femei). La Şcoala de Agenţi de Poliţie 'Vasile Lascăr' - Câmpina - 50 locuri (43 bărbaţi, 5 femei, 1 loc pentru etnicii rromi şi 1 loc pentru alte minorităţi). La Şcoala de Agenţi de Poliţie 'Septimiu Mureşan' - Cluj - 50 locuri (43 bărbaţi, 5 femei, 1 loc pentru etnicii rromi şi 1 loc pentru alte minorităţi). La Academia Tehnică Militară Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare - Inginerie electronică şi telecomunicaţii - 'Transmisiuni' - 4 locuri; - Calculatoare şi tehnologia informaţiei - 'Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională': 6 locuri. Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul' Bucureşti - specializarea: Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică - 'Psihologie - informaţii' - 5 locuri", relevă sursa citată, privind locurile de la admitere.

Locurile la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt aprobate distinct pentru bărbaţi şi femei, iar locurile alocate MAI la instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare şi siguranţă naţională sunt destinate bărbaţilor.

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor, potrivit opţiunii acestora, la nivelul serviciilor de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie - beneficiar Poliţie, în Şcolile de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca şi pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor la Academia Tehnică Militară şi Institutul Medico - Militar, persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii legale: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic, verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale MAI, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate.

De asemenea, candidaţii trebuie să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani, să nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege, să îndeplinescă condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Criterii specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursurile de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie - beneficiar Poliţie, în Şcolile de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca şi pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor la Academia Tehnică Militară şi Institutul Medico - Militar sunt următoarele: să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior pot fi primite de către structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti până la data de 22 iunie, iar pentru şcolile postliceale până la data de 10 august.

Perioada de concurs la admiterea în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti este 21 iulie - 4 august.

Concursul de admitere la şcolile de agenţi de poliţie din subordinea Inspectoratului General ale Poliţiei Române se organizează şi se desfăşoară în perioada 8-18 septembrie, conform graficului stabilit de către instituţiile de învăţământ.

 

Autor AGERPRES 12 Iunie 2012, 13:48 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate