Scoala mea e eco! – proiectul de educatie ecologică propus pentru Scoala Altfel

De Redactia 03 Aprilie 2012, 17:52 Invatamant
Echipa ”Let`s Do It, Romania!” susţine activ programul Scoala Altfel, construit de Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului în perioada 2-6 aprilie 2012! “Şcoala mea e eco!” este numele proiectului prin care echipa „Let`s Do It, Romania!” se implică în educaţia elevilor din întreaga ţară.

“Şcoala mea e eco!” are drept scop transmiterea şi creşterea numărului de cunoştinţe despre protecţia mediului înconjurător şi stimularea unui comportament responsabil în răndul elevilor. Pe baza informaţiilor transmise, elevii vor putea să găsească şi să integreze în activităţile cotidiene, la şcoală şi acasă soluţii pentru protecţia mediului prin reducerea consumului de resurse şi energie, reciclare şi prin comportament  corect în natură. Exemplele de comportament ecologic identificate de copii vor compune un Eco Ghid care va fi afişat în şcoală şi în fiecare clasă şi va putea fi discutat în cadrul orelor de dirigenţie.

Proiectul ”Let`s Do It, Romania!” se va desfăşura si în Brăila. 164 de şcoli din toata tara vor fi implicate în proiectul de educaţie ecologică.

“Şcoala mea e eco! este primul pas în directia educativă pe care ne dorim să o abordăm în acest an, alături de actiunea de curătenie natională organizată pe data de 12 mai. Vom continua educația ecologică si în următoarele luni, cu ajutorul altor noi proiecte craete special în acest sens, pentru că acesta este unul dintre obiectivele noastre principale pentru 2012” au declarat reprezentantii ”Let`s Do It, Romania!”.

În programul ”Scoala Altfel”, elaborat si organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toti cei care nu participă la faza națională a olimpiadelor si concursurilor scolare.  Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice în activităti care să răspundă intereselor si preocupărilor acestora, să pună în valoare talentele si capacitătile lor în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul national si să stimuleze participarea lor la actiuni variate, în contexte nonformale.

 

Autor Redactia 03 Aprilie 2012, 17:52 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate