Reforma manualelor respecta calendarul stabilit

De Alexandrina Iordache 09 August 2013, 13:07 Invatamant
Decizia de a realiza reforma manualelor ramane ferma, afirma ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, conform declaratiei de presa data publicitatii joi, 8 august 2013, pe care o publicam integral:

"Pentru că în spaţiul public au apărut unele întrebări în legătură cu introducerea manualelor digitale, doresc să fac următoarele precizări:

Decizia Ministerului Educaţiei Naţionale de a realiza reforma manualelor rămâne fermă, iar calendarul stabilit în urma dialogului social, dialog la care au luat parte şi reprezentanţii editorilor, va fi respectat.

Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de învăţământ românesc şi presupune atât actualizarea conţinutului, în conformitate cu planul-cadru de învăţământ, cât şi introducerea alternativei manualelor digitale.

Aceste schimbări, ignorate în ultimii ani, deşi au fost solicitate insistent atât de profesori, cât şi de părinţi şi elevi, vor fi realizate gradual, ţinându-se cont de resursele disponibile şi de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educaţionale.

Reamintesc că, în perioada mai-iulie, am lansat în dezbatere publică Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I şi a II-a. La momentul respectiv am înţeles opoziţia unora dintre editori, care au reclamat faptul că nu au timp să tipărească noile manuale.

Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele. În acest moment, suntem în calendarul stabilit, urmând ca până la 1 septembrie să se redacteze forma finală a metodologiei, formă care va integra şi observaţiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu există nici o întârziere faţă de cele stabilite anterior.

Acest efort nu este unul pe care Ministerul Educaţiei Naţionale îl face singur, ci avem o relaţie foarte bună de consultare şi colaborare cu profesorii, cu părinţii şi cu elevii. Lipsa voinţei, blocajele politice şi uneori interesele financiare ale unor actori implicaţi în proces nu au permis până acum o modernizare a manualelor. Lucrurile însă se vor schimba.

Educaţia nu poate sta în loc din motive ce nu au nici o legătură cu interesele elevilor, ale şcolii şi ale societăţii în ansamblul său".

Biroul de presa

 

Autor Alexandrina Iordache 09 August 2013, 13:07 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii