Recomandarile politistilor braileni pentru noul an scolar

De IPJ Braila 09 Octombrie 2013, 18:48 Invatamant
Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate pentru poliţiştii brăileni.

Colaborarea permanentă pe care o vom avea cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii va asigura premisele unui parteneriat eficient care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs.

Pe tot parcursul anului, vom organiza întâlniri şi dezbateri cu elevii pentru a contribui la însuşirea de către aceştia a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.

La fel de importantă este şi implicarea părinţilor. Educaţia primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor decât toate cuvintele şi explicaţiile ulterioare.

De asemenea, printr-o comunicare constantă cu cadrele didactice, părinţii pot corija, în timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor care, în caz contrar, le-ar afecta evoluţia şcolară.

Responsibililitatea pentru siguranţa elevilor ne revine tuturor: autorităţilor locale, profesorilor, părinţilor şi poliţiştilor. Cu toţii vrem să-i ştim protejaţi, la adăpost de orice pericol. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii brăileni recomandă:
Elevilor:
- Evitaţi disputele verbale şi implicarea în conflicte;
- Manifestaţi o stare de înţelegere în faţa provocărilor, zâmbiţi şi păstraţi-vă stăpânirea de sine;
- Încercaţi să aveţi o atitudine prietenoasă cu persoanele din jurul vostru şi nu vă desconsideraţi colegii.

Părinţilor:
- Păstraţi legătura cu cadrele didactice, supravegheaţi parcursul şcolar al copiilor dumneavoastră şi modul în care îşi petrec timpul liber;
- Comunicaţi cu profesorii diriginţi şi implicaţi-vă activ în viaţa şi preocupările copiilor;
- Nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul poliţiştilor atunci când consideraţi necesar acest lucru şi încurajaţi-vă copiii să vă ceară ajutorul atunci când au o problemă.

În cazul în care se înregistrează incidente, semnalaţi aceste fapte Poliţiei şi conducerii şcolii pentru a preîntâmpina amplificarea lor. Trebuie să ştiţi că fiecare instituţie de învăţământ este în atenţia unui poliţist de proximitate şi poate fi contactat telefonic pentru orice problemă care intră în competenţa instituţiei noastre. Datele lui de contact sunt afişate la avizierul fiecărei unităţi de învăţământ.

Pentru situaţii de urgenţă, care reclamă prezenţa şi intervenţia rapidă a poliţiştilor, apelaţi numărul unic 112. 

Dorim tuturor elevilor un an şcolar plin de succese, fără evenimente neplăcute!


 

Autor IPJ Braila 09 Octombrie 2013, 18:48 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate