Patrula de reciclare revine în scoli

De Redactia 19 Septembrie 2014, 17:23 Invatamant
Din 18 septembrie, dascălii din învătământul pre-universitar din toată tara se pot înscrie online în editia 2014-2015 a Patrulei de Reciclare, programul national de educatie de mediu, accesând site-ul www.patruladereciclare.ro
 
Înscriindu-si unitătile de învătământ în program, fiecare Profesor Coordonator al Patrulei devine membru al echipei nationale de tineri ecologisti ce militează pentru consolidarea obiceiului colectării selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) în România.

Numai în ultimul sezon, peste 1000 de profesori si 18.500 de prescolari, elevi si liceeni au informat sute de mii de români despre importanta colectării deșeurilor electrice și au contribuit astfel la colectarea selectivă a peste 360.000 kg de echipamente electrice vechi sau defecte.
 
”Aceste cifre reprezintă o reusită extraordinară în educatia de mediu în România, cu efecte tangibile la nivelul întregii societăti. Profesorii coordonatori implicati de la începutul programului au adus scolilor lor peste 200 de premii, până acum, si-au dotat unitătile de învătământ cu un sistem de colectare a deseurilor electrice si cu materiale educative speciale, au oferit elevilor lor prilejul de a învăta lucruri noi despre mediul înconjurător, dar, mai ales, au dus educatia în afara scolii, în comunitate. În această perioadă au loc si premierile nationale, în judetele Bihor, Covasna, Sibiu si Vâlcea, acolo unde Patrulele de Reciclare au reusit să determine colectarea a cel putin 50 g DEEE/locuitor, la editia precedentă, cu ajutorul Suporterilor. Sărbătorirea succesului lor este cel mai convingător argument în favoarea participării la acest program”, declară Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.
 
Profesorii care au evaluat editia 2013-2014  au declarat (în procent de 98%) participarea în Patrula de Reciclare drept o experientă pozitivă si doresc să revină în program. ”Copiii învată de la noi, noi învătăm de la ei, ne completăm si astfel iese ceva frumos. Toti elevii se agită, întreabă în jurul lor, pe colegii si profesorii de la alte clase. Noi, profesorii, la rândul nostru, am alertat vecinii, rudele, pe toată lumea. Ne simtim un adevărat motor - îi mobilizăm pe toti cei din jur” spune Daniela Alecu, profesor coordonator al Patrulei Centrului de Zi Giulesti din Bucuresti la editia 2013-2014.

Sute de educatori, învătători si profesori au oportunitatea să producă o schimbare benefică atât în unitătile lor de învătământ cât si în comunitătile lor, înscriindu-se în noua editie a programului între 18 septembrie si 15 octombrie 2014. La finalul editiei, în 2015, peste 100 de premii îsi asteaptă câstigătorii.
Grăbiti-vă, locurile în program sunt limitate!

 

Autor Redactia 19 Septembrie 2014, 17:23 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate