Paradisul are gust de ciocolată; festival tematic la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri

De Ionel Lazarică 13 Decembrie 2017, 22:45 Invatamant

În perioada 11-15 decembrie, la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri se desfășoară cea de-a cincea ediție a ”Festivalului dulciurilor”, activitate didactică desfășurată de elevi și cadre didactice în parteneriat cu preotul Piteș Ionuț, în cadrul proiectului dedicat celor care au uitat să zâmbească și intitulat ”Nouă ne pasă”.
activitate elevi festival dulciuri activitate didactica
Din cadrul școlii organizatoare participă elevii de la grupa pregătitoare până la clasa a VIII-a, coordonați de prof. Dimian Mia. Ca-ntr-o frenezie a dăruirii din suflet de copil, elevii în cauză pregătesc dulciuri de casă, ajutați, bineînțeles, de părinți, dulciuri pe care le oferă colegilor, bunicilor și celorlalți părinți, la târgul organizat în acest scop în școală, la prețuri modice, iar sumele strânse se transformă în cadouri oferite altor copii, dar celor triști, dezmoșteniți de soartă. Copiii în cauză, cărora elevii de la Școala Vasile Alecsandri vor să le însenineze chipul, sunt cei de la Spitalul Nr. 1, cei de la locuințele aflate la Km.10, celor de la cantina socială dar și celor defavorizați, din școală.

activitate Sc. V.Alecsandri festival dulciuri, Sc.Alecsandri
În acest sens, pentru buna desfășurare a activităților s-au implicat toți învățătorii, diriginții claselor menționate dar și cei care conduc unitatea de învățământ, respectiv director Mălâia Gabriela și director adjunct Grigoriță Alina.

”Am vrea să aducem cu toții o rază de lumină pe chipul copiilor care suferă, care sunt singuri, care nu au cui spune mamă și tată, am vrea să ne aducem aminte de cei ce sunt, cum spune poetul, mai triști decât noi și de care nu ar trebui să uităm, măcar acum în pragul fabuloaselor clipe ale copilăriei…” - ne-a declarat prof. Dimian Mia, coordonatorul activității.

 

Autor Ionel Lazarică 13 Decembrie 2017, 22:45 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii