Noi perspective educaționale la Liceul Panait Cerna

De Ionel Lazarică 28 Martie 2018, 19:46 Invatamant

Așa cum seactivitate la Lic.Cerna precizează în metodologia de organizare a Programului național „Școala altfel”, elaborată de MEN, menirea acestui program este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor.

Programul oferă un spațiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale.

În acest sens, elevii Liceului Teoretic „Panait Cerna” au fost antrenați în mai multe activități cu caracter practic-aplicativ. Astfel, au participat la pregătirea unor reacții adecvate în cazul producerii unui seism, activitate desfășurată în colaborare cu lucrători ISU „Dunărea” al Județului Brăila, în cadrul Campaniei naționale „Nu tremur la cutremur”.

Au fost prezentate reguli de comportare în cazul producerii unor situații de urgență de acest tip, făcându-se apoi un exercițiu de simulare la care elevii și cadrele didactice au obținut calificativul maxim.

De menționat este și faptul că din echipajul SMURD au făcut parte trei voluntari, pe nume Dinu Sofița, Goța Bogdan și Diaconu Diana, de vârste  apropiate celor ale elevilor pe care i-au instruit și care au făcut o prezentare a modului cum se acordă primul ajutor în caz de fracturi. Elevii participanți au fost coordonați de prof. Butnaru Fabian și prof. Ionescu Sorin.

activitate Lic.Cerna BrailaÎntr-o altă activitate, la ediția a IX a a concursului „Călătorie pe mapamond” elevii claselor a IX-a - a XI-a, coordonați de prof.Gheorghiu Aura și prof. Dobre Carmen, au pregătit și au prezentat lucrări diverse cu perspective interesante, având ca temă turismul mondial, cu oportunități, locuri fascinante dar mai puțin cunoscute, referindu-se în context și la necesitatea de a admira natura protejând-o și păstrând-o și pentru generațiile viitoare.

La rândul lor, elevi ai claselor a IX-a, coordonați de prof. Ionescu Sorin au efectuat o cercetare documentară la Centrul Cultural American, fiind analizate materiale arhivistice rare sau inedite.

La începutul săptămânii elevii, coordonați de prof. Nazare Cristina, au primit vizita lucrătorilor din cadrul IPJ Brăila, specialiști în patrimoniul cultural național. Polițiștii în cauză au scos în evidență, cu reale calități pedagogice, elementele esențiale ale acestor valori, obiecte ce sunt sustrase uneori și traficate peste hotare prin rețelele specializate și au determinat, prin prezentarea interactivă, conștientizarea în rândul elevilor a necesității protejării patrimoniului cultural.

„Avem în plan colaborarea și cu alte instituții în beneficiul elevilor, în spiritul pregătirii acestora pentru viață, pentru o lume în continuă schimbare, în care doar cei care își dezvoltă abilități adecvate provocărilor pot reuși” - ne-a declarat prof. Picuș Veronica, directorul liceului.

 

Autor Ionel Lazarică 28 Martie 2018, 19:46 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii