Modificari ale admiterii 2015 la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti

De Redactia 27 Martie 2015, 15:51 Invatamant

Facultatea de Litere a Universității din București anunță modificări ale Admiterii 2015 și lansează, începând cu 25 martie 2015, o serie de evenimente care au scopul de a promova oferta educațională pentru anul universitar 2015-2016: Caravana Literelor, Ziua Portilor Deschise si deschiderea unor canale online dedicate admiterii.

Pentru anul universitar 2015-2016, condițiile de admitere se modifică pentru toate programele de studii de la Litere. Astfel, concursul pe bază de dosar este completat de realizarea unui eseu motivațional, de 500-600 de cuvinte, notat cu admis/ respins.

Excepție face programul Comunicare si Relatii Publice, în cazul căruia, spre deosebire de anul trecut, candidatii nu vor mai avea de sustinut două probe scrise, ci una singură, care va consta într-un test de comunicare scrisă în limba română, cu durata de o oră. Testul are ca obiectiv principal verificarea capacității viitorilor studenți de a înțelege conținutul, motivația și structura unui text dat și de a-și exprima, în scris, opinia în legătură cu acesta, în concordanță cu cerințele de bază ale examenului de bacalaureat.

Ziua Portilor Deschise, programată în data de 6 aprilie, aduce și anul acesta în atenția candidaților variate programe de licență din domeniul științelor umaniste și al științelor sociale.

În ceea ce privește științele umaniste, Facultatea de Litere continuă programele de licență: Limba și literatura română - limbă și literatură străină si Studii europene, la care se adaugă Literatură universală și comparată - limbă și literatură străină.

Pentru științele sociale, paleta specializărilor oferă deschidere către științe ale comunicării, științe ale informării și științe administrative, prin alte trei programe de licență: Comunicare și relații publice, Științe ale informării și documentării si Asistență managerială și secretariat.

Si în acest an va fi organizată de către studenții noștri o Caravană a Literelor, care va prezenta oferta facultății în cât mai multe licee din București și din țară. Caravana începe în lună martie și se va întinde până în perioada admiterii. Reprezentanții liceelor interesate de prezența Caravanei Literelor sunt rugați să ne contacteze la adresa pr@litere.ro pentru a programa o prezentare a Facultății.

Promovarea se extinde si în mediul online prin activitatea grupului de Facebook 'Admitere 2015', care va facilita comunicarea dintre Facultate si potentialii viitori candidați. Toți cei interesați de admiterea la Facultatea de Litere vor avea acces în grup și vor primi răspuns la întrebările lor. Adresa grupului este: https://www.facebook.com/groups/Admitere.Litere.UB.2015/

Facultatea de Litere

 

Autor Redactia 27 Martie 2015, 15:51 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii