Intâlnirea jandarmilor cu elevii Liceului Teoretic ”Mihail Sebastian” din Braila

De IJJ Braila 10 Martie 2015, 18:31 Invatamant

intalnire jandarmi braileni cu eleviAstăzi, 10 martie a.c., începând cu ora 12.00, jandarmii brăileni s-au aflat în mijlocul elevilor Liceului Teoretic Mihail Sebastian, din municipiul Brăila.

Aproximativ 350 de elevi, din clasele IX – XII, ai acestei instituţii de învăţământ, au aflat ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care doresc să urmeze o carieră în Jandarmeria Română şi au putut vedea exerciţii demonstrative de autoapărare, dar şi un exerciţiu de prindere a unui individ, care, după ce a sustras telefonul unui elev, a fost imobilizat cu ajutorul câinelui de serviciu.

Astfel de activităţi se vor intensifica în perioada premergătoare Zilei Jandarmeriei Române.

Până pe data de 03 aprilie a.c., atunci când instituţia noastră împlineşte 165 de ani de la înfiinţare, Jandarmeria Brăila va desfăşura o serie de competiţii sportive şi întâlniri în care se vor transmite mesaje preventive elevilor, în vederea marcării acestui eveniment.

Pe timpul întâlnirilor, jandarmii vor informa participanţii cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, tipul de misiuni pe care le execută, precum şi prezentarea unor modalităţi de prevenire şi combatere a violenţei.
exercitiu demonstrativ
Prima parte a întâlnirii cu elevii s-a desfăşurat în sala de sport, iar cea de-a doua în curtea instituţiei, unde a fost prezentat modul de acţiune al unei patrule de jandarmerie, aflate în imediata apropiere a liceului.

Desfăşurarea exerciţiului:
Profitând de aglomeraţia din pauza mare, un individ pătrunde fără drept în curtea liceului, unde intenţionează să-i deposedeze de bunuri pe elevi. La un moment dat, bărbatul observă ţinta perfectă - un tânăr ce deţine un telefon scump şi care este angajat într-o convorbire telefonică, nefiind atent la ce se întâmplă în jurul lui.
Individul îi sustrage telefonul, prin acte de violenţă, şi fuge către ieşirea din spate.

Alertaţi de strigătele celorlalţi elevi, membrii patrulei de jandarmerie intervin, somându-l să se oprească. Întrucât acesta nu s-a supus somaţiei verbale, jandarmii au folosit câinele, care l-a imobilizat imediat pe infractor.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 10 Martie 2015, 18:31 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii