Incrieri in clasa I la Scoala WALDORF

De Mihai Vintilă 23 Martie 2012, 12:32 Invatamant
Scoala Waldorf Braila face inscrieri la nivelul tuturor claselor. Daca va doriti ceva aparte pentru copilul dumneavoastra, nu ezitati sa ne vizitati la sediul scolii din Calea Calarasilor nr. 104 (langa Piata Concordia) Tel/Fax: 0239.619818 sau la adresa de email: waldorf_braila@yahoo.com
Asteptam cu precadere pe cei care doresc sa se inscrie la clasa I pentru anul scolar 2012-2013.

Din acest an copiii din clasele I - IV vor putea sa-si pregateasca lectiile impreuna cu invatatoarea lor . Dupa ore , intr-un mediu relaxant copiii vor fi indrumati de doamna invatatoare pas cu pas cum sa invete si sa pregateasca o lectie pentru ziua urmatoare. Venind astfel si in ajutorul parintilor care nu puteau pleca de la serviciu sa-si ia copiii de la scoala , dar mai ales in ajutorul copilului indrumandu-l si invatandu-l cum sa-si planifice si cum sa invete o lectie.

Pedagogia Waldorf aduce în actul predarii în mod armonios grija pentru cele trei componente ale fiintei umane: gândire, simtire si vointa. Ea uneste gândirea analitica si sintetica, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens si calitativ înalt, prin intermediul simtirii artistice si morale.

În România, învatamântul Waldorf este învatamânt de stat, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, în baza Acordului General de Cooperare, încheiat în anul 1996. Din reteaua unitatilor se poate desprinde raspândirea în România a acestei alternative educationale. Rezultatele la examenele nationale de capacitate si de bacalaureat confirma performantele acestui învatamânt alternativ si îi confera o pozitie egala în sistemul national de învatamânt. Evaluarea activitatii scolare se realizeaza în mod constant prin forme de evaluare continua si sumativa.

Fiecare clasa are o mapa în care sunt pastrate lucrarile elevilor si care sunt discutate la întâlnirile cu parintii, urmarindu-se evolutia copiilor în privinta participarii la studiu, a relatiei cu colectivul si a progresului specific vârstei.

Rezultatele scolare sunt cuantificate în calificative si note, în cataloage, conform legislatiei scolare. Pe lânga acestea, la sfârsitul fiecarui an scolar se întocmesc certificatele anuale de absolvire a clasei. Acestea au forma unei descrieri, realizate de catre toate cadrele didactice care l-au îndrumat pe copil pe parcursul anului scolar si caracterizeaza obiectiv întreaga activitate a elevului, cu împliniri si neîmpliniri. În fiecare an, procentul de promovabilitate a fost de 100% si nu s-au înregistrat cazuri de abandon scolar.

Ne adresam unei comunitati în care manifesta înca un anumit conservatorism, o slaba implicare în democratizarea vietii sociale si în afirmarea valorilor culturale autentice. Initiativele inovatoare personale sau de grup sunt întâmpinate, de regula, cu neîncredere, suspiciune si prejudecati. Copiii si tinerii, în general, nu sunt considerati capabili sa initieze progresul si nu sunt sustinuti în initiativele lor. La rândul lor, acestia au o slaba implicare în viata social-culturala a urbei si nu au încredere în capacitatea autoritatilor de a promova valorile democratice si de a aplica promisiunile electorale. 

Asigurarea accesului la învatamântul alternativ Waldorf a unui numar sporit de elevi rezulta din necesitatea de a face cunoscuta în cadrul comunitatii noastre beneficitatea acestui sistem de învatamânt.

 

Autor Mihai Vintilă 23 Martie 2012, 12:32 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate