Incepe Bac-ul

De AmosNews 05 Iunie 2011, 23:22 Invatamant
Ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a ţinut să puncteze că anul acesta examenele vor fi sub supraveghere video şi cu observatori, iar toleranţa va fi zero, faţă de orice tentativă de fraudare.

Între 10 şi 17 iunie sunt evaluate competenţele de utilizare a calculatorului. Pe 13 iunie proba nu se susţine, pentru că sărbătorim Rusaliile şi este zi liberă. Apoi, de pe 20 iunie, începe proba de limbă străină.

Din 27 iunie, până la 1 iulie, elevii participă la cele trei probe scrise, iar notele vor fi afişate pe 8 iunie.
Dacă până în prezent, nimeni, cu excepţia profesorilor, nu avea dreptul să intre în centrele de examen, noua metodologie permite şi accesul părinţilor. Cei care au cerut asta, au primit deja autorizare de acces.

Ca în fiecare an, este interzis accesul în sală cu telefoane mobile sau alte instrumente. Pentru semnalarea tentativelor de fraudare, Ministerul va pune la dispoziţie o linie telefonică verde. Mai mult, elevii prinşi copiind la bacalaureat nu se vor putea înscrie la facultate în anul următor.De exemplu, cel care va fi prins cu "fiţuici", esta dat afară şi mai poate da bacalaureatul abia în septembrie 2012.


 

Autor AmosNews 05 Iunie 2011, 23:22 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate