Gradinite noi in mediul rural

De AmosNews 27 Martie 2012, 22:48 Invatamant
România are deficit în ceea ce priveşte infrastructura învăţământului preşcolar. După Hotărârea adoptată astăzi de Guvern, va putea fi demarată construirea a 180 de grădiniţe în mediul urban şi rural, a afirmat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Guvernul a aprobat marti indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 180 de grădiniţe cu program normal cu 3 şi 4 săli de grupă, cuprinse în Proiectul “Reforma educaţiei timpurii în România.

Ministrul Educaţiei a precizat că procedurile de licitaţie vor fi demarate, în următoarea perioadă urmând să fie postate ofertele pe SEAP. Construcţia obiectivelor  se estimează să înceapă în luna septembrie 2012.

Documentaţia tehnico-economică adoptată de Guvern răspunde normelor educaţionale, mai exact, proiectul include săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spaţii auxiliare pentru personal şi depozitare, energie electrică, instalaţii de apă curentă, canalizare, încălzire centrală. De asemenea, proiectul cuprinde spaţii de joacă, spaţii verzi, căi de acces pietonale şi auto, inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumutul acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454/2007.
Proiectul “Reforma educaţiei timpurii în România” are scopul de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii sistemului de educaţie timpurie pentru copiii de la 3 la 6/7 ani, prin reabilitarea şi dezvoltarea unităţilor de educaţie.

 

Autor AmosNews 27 Martie 2012, 22:48 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate