Melancolia împărțirilor la doi. Cataloage fără soț la Colegiul Național ”Gh.M. Murgoci” Brăila

De Ionel Lazarică 30 Mai 2017, 01:39 Invatamant

absolventi Murgoci

Zilele trecute, la sala mare a Prefecturii Brăila, s-a desfășurat festivitatea de absolvire organizată de liceul unde fiecare elev de clasa a XII-a, deja cu nostalgia ”liceului cu lungi coridoare” bacovian în sufletul adolescentin, ar fi trebuit să ia premiu, având în vedere mediile extrem de ridicate; deși pare de necrezut, diferențierile s-au făcut greu, la câteva sutimi.

Lic. Murgoci, absolventi
Într-o atmosferă tulburătoare și greu de descris, dată de înălțimea momentului trăit atât de absolvenți, cât și de  părinții și rudele care au venit să asiste la acest moment unic din viața fiecăruia, în robele lor negre sau vișinii, cu însemne specifice, elevii au primit mai multe distincții. În context, diriginții, cu glasurile gâtuite de emoție, au căutat  să scoată în evidență, pe scurt, eforturile depuse de absolvenți pentru a ajunge la rezultatele de excepție cu care liceul se mândrește, respectiv premii la concursuri și olimpiade la nivelul cel mai înalt.      

Cu o mândrie greu disimulată, părinții și rudele adolescenților urmăreau cu ochii înrourați pe cei care, după o muncă asiduă și cu sacrificii numai de ei știute, defilau prin fața asistenței pentru a-și lua diplomele și premiile, în robele lor de final dar cu fine nuanțe de alt început…

”Perioada liceului a fost un prilej de a mă dezvolta, atât din punct de vedere moral, cât și intelectual. Pe parcursul acestor patru ani am avut ocazia să cunosc oameni minunați, alături de care am trăit momente de neuitat. Sunt profund recunoscătoare pentru această etapă din viața mea, care, din păcate, a ajuns la final” -  Alina Florentina, clasa  a XII-a G.

”Anii de liceu au reprezentat, cred eu, cea mai frumoasă experiență deoarece volumul de cunoștințe s-a mărit și totodată am pășit pe o altă treaptă a vieții, maturitatea. În acești patru ani minunați, Colegiul Național Gh.M.Murgoci mi-a fost a doua casă, iar colectivul clasei a XII-a F, o a doua familie. A fost o călătorie plină de peripeții, atât la școală, cât și în viața de adolescent, însă cu un final plin de emoție, de fericire, de amintiri și plin de încredere și speranță pentru viitor”  - Alexandra Maria, clasa  a XII-a F.

”Este incredibil cât de repede trece timpul și cum ajungem să ne transformăm peste noapte din copii inocenți în tineri maturi care se pregătesc să înfrunte necunoscutul. Pentru mine, liceul a fost o aventură nemaipomenită în care am ajuns să cunosc oameni absolut frumoși. Sunt foarte recunoscătoare tuturor profesorilor care au avut un rol esențial în formarea mea și a colegilor mei și țin să le mulțumesc din suflet pentru tot efortul și devotamentul lor. Îmi va fi dor nespus de colegii mei și de tot ce a însemnat liceul pentru noi” - Alexandra  Cătălina, clasa  XII-a G.     
                                                                          
”Sunt mândră de copiii mei, le pot spune așa, cărora le-am îndrumat pașii de-a lungul celor patru ani de liceu. Știu că, după ce au absolvit la aceste standarde, orizonturile lor sunt larg deschise și înalte; vor înfrunta zările precum albatrosul lui Baudelaire. Totuși, o parte din mine ar dori, precum Goethe, să-ncătușeze clipa și să să-i oprească să plece….” - ne-a declarat prof.Mariana Marțian, dirigintele clasei a XII-a G.

 

Autor Ionel Lazarică 30 Mai 2017, 01:39 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii