Și tu poți deveni polițist!

De IPJ Braila 27 Octombrie 2017, 11:00 Invatamant

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

În acest context, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor/calendarelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând Poliției. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru M.A.I.

Sunt scoase la concurs 2.880 de locuri astfel: la Poliție – 1.600, la Jandarmi – 700, la IGSU – 300 și la Poliția de Frontieră – 280.

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale ale Poliției, Jandarmerie, Poliție de Frontieră și I.G.S.U., potrivit specialității pentru care optează candidații și în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.

În cazul celor care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, aceștia sunt recrutați de unitățile teritoriale ale Poliției, conform domiciliului înscris în cartea de identitate

În vederea recrutării de concurenți pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de învățământ ale MAI, iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie.

Facem un apel către toți cei interesați de o carieră în Ministerul Afacerilor Interne să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziție de fiecare dintre școlile de agenți și subofițeri ale M.A.I..

Școlile de poliţie care organizează concurs sunt:

- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina  (1.300 de locuri)
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca  (300 de locuri)

Pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la secțiunea Carieră/Admitere 2017/, au fost postate tematica și bibliografia pentru concursul de admitere în școlile de poliție. - https://br.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2017.

 

Autor IPJ Braila 27 Octombrie 2017, 11:00 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii