Elevii din Tichileşti, în luptă cu indolența și lipsa de educație

De Ionel Lazarică 15 Septembrie 2018, 18:29 Invatamant

Ca  voluntari ai campaniei naţionale de ecologizare  “Let’s Do It, Romania!” elevii Școlii Gimnaziale Tichilești au contribuit, prin efort propriu, la curăţarea de deşeuri de plastic, hârtie și metal a comunei, nu numai pe strada principală ci și pe stăzile lăturalnice, până la Dunăre.
Structura organizatoare a activității la nivel județean, împreună cu primăria din localitate, au  asigurat materialele logistice necesare.
activitate Tichilesti elevi ecologizare
”La activitate au participat elevii claselor I-VIII  și clasa pregătitoare, elevii dând dovadă de implicare și entuziasm specific vârstei” ne-a  declarat prof. Micu Ionuț, directorul unității școlare
Acțiunea a durat  3 ore, iar la începutul ei s-a făcut instructajul privind normele de protecţie a muncii, de către cadrele didactice, cu toţi participanţii, urmărindu-se în acest sens evitarea oricăror evenimente neplăcute, legate de activitatea de ecologizare.
actiune ecologizare actiune ecologizare
Elevii participanți au strâns circa 200 de saci mari,  cu deşeuri diverse, aruncate de cetăţenii comunei sau de conducătorii auto care tranzitează localitatea, în zone inadecvate, astfel încât mediul avea de suferit atât din punct de vedere al poluării spaţiului natural, cât şi din punct de vedere estetic.

„Aș dori ca efortul copiilor să fie respectat şi să nu mai avem manifestări de acest tip ale neglijenţei celor mari” ne-a declarat prof. Moraru Luiza, directorul adjunct al unității școlare.

 

Autor Ionel Lazarică 15 Septembrie 2018, 18:29 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii