Elevii de la Liceul ”Panait Cerna” Brăila au donat fructe și legume asistaților din cadrul Fundației Lumina

De Alexandrina Iordache 20 Noiembrie 2016, 08:49 Invatamant

voluntari lic. CernaÎn perioada 14 – 18 noiembrie 2016 elevi și profesori de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” din Brăila au participat la Campania socială ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, acțiune din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) care implică strângerea de legume și fructe de către elevii și profesorii voluntari SNAC și donarea acestora familiilor aflate în dificultate sau unor instituții sociale.  

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Campania a fost organizată de directorul Liceului ”Panait Cerna”, Nicoleta Bujor și de coordonatorul SNAC profesor Mirela Iordache în colaborare cu Fundația Lumina Brăila.

La ea au participat peste 300 de elevi ai liceului alături de profesorii Daniela Khattak, Dobre Carmen, Ionescu Sorin, Munteanu Mihaela, Nazâru Teodorina, Lenicov Mariana, David Ecaterina, Butnaru Fabian, Gagu Ani, Trufaș Cătălina, Sima Raluca, Scorțeanu Aurel și Toncea Angelica. Elevii și profesorii implicați în campanie, prin acțiunea lor, au adus un strop de bucurie asistaților din cadrul Fundației Lumina, Brăila.

Elevii participanți la voluntariatul școlar, prin activitățile desfășurate, cunosc un nou mediu de viață, pot sprijini socializarea unui grup de copii beneficiari sau a unei comunități.

Prin acțiunile de voluntariat școlar se intenționează consolidarea activităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea.

 

Autor Alexandrina Iordache 20 Noiembrie 2016, 08:49 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii