Editia a III-a a Scolii de vara: Traditii si obiceiuri din judetul Braila

De Alexandrina Iordache 28 Iunie 2013, 16:53 Invatamant
Luni, 1 iulie, ora 10, la sediul Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din cartierul Hipodrom, Braila are loc deschiderea Scolii de vară: "Traditii si obiceiuri din judetul Brăila", editia a III-a, organizata de sectia „Etnografie si Artă Populară” a Muzeului Brăilei in colaborare cu Scoala „Mihai Eminescu” Brăila care se desfasoara in perioada 1 - 10 iulie 2013.

La deschidere se vor alătura ai voluntari SEV (Serviciul European de Voluntariat) din Italia, Franta, Bulgaria, Spania ai Armenia, îndrumati de Negrut Ionut (Clubul Voltin, Brăila).

La manifestare va avea loc o predare de stafeta: absolventii clasei a VIII-a vor preda stafeta generatiei noi de gimnaziu reprezentata de elevii din clasa a V-a A dar si lansarea
revistei clasei a V-a A, "Zile, cuvinte, amintiri: (anul IV, nr. 4) precum si vizionarea filmelor realizate de copii în cadrul Scolii de vară, editiile I si a II-a, din anii 2010 si 2011.

Intreaga activitate este coordonată de profesor Marioara Bălan - Scoala Gimnazială „Mihai Eminescu” si dr. Brîndusa Ilie - Muzeul Brăilei.

Programul Scolii de vară cuprinde următoarele activităti:
- Campanie de cercetare cu caracter etnografic în localitătile: Grădistea, Gropeni, Măxineni, Lacu Sărat, Tichilesti, Tufesti, Viziru;
- Vizite la mesteri populari si la case memoriale;
- Vizionare de filme documentare.
Scoala de vară se va finaliza cu redactarea unei brosuri si realizarea unui film cu activitătile din această editie.

 

Autor Alexandrina Iordache 28 Iunie 2013, 16:53 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate