Apariţie editorială: Dicţionar de informatică, autor prof. Traian Anghel

De Ionel Lazarică 09 Octombrie 2017, 15:32 Invatamant

coperta dictionarTraian Anghel, profesor la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Brăila, a publicat lucrarea “Dicţionar de  informatică”, aflată la cea de-a doua ediţie, revăzută şi adăugită, prima fiind lansată în anul 2010.

În noua ediţie – publicată ca şi prima la editura Corint – sunt revăzuţi toţi cei aproximativ 2000 de termeni existenţi în ediţia anterioară, fiind incluşi de asemenea alţii din câteva domenii de actualitate ale informaticii, aşa cum sunt Internetul lucrurilor (Internet of Things), calculul în cloud (Cloud Computing), calculatoarele cuantice (Quantum Computers) şi instrumentaţia virtuală (Virtual Instrumentation).

“Dicţionarul oferă cititorilor posibilitatea de a avea acces, folosind o singură sursă, la definiţiile unui număr mare de termeni utilizaţi în informatică şi în studiul sistemelor informatice. Lucrarea clarifică într-o manieră simplă şi accesibilă sensul unor cuvinte şi expresii incluse în vocabularul de bază al informaticii. Dicţionarul a fost elaborat astfel încât să poată fi consultat de utilizatori cu diverse niveluri de pregătire în domeniul calculatoarelor, de la începători la specialişti. Această abordare ţine seama de faptul că tehnica de calcul este utilizată de un număr din ce în ce mai mare de persoane, în diverse scopuri“ - a precizat profesorul Traian Anghel
.
Cartea beneficiază de o prefaţă scrisă de dna conf. dr. Lenuţa Alboaie, prodecan al Facultăţii de Informatică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Iată câteva rânduri incluse aici: “Recomand cu multă căldura acest dicţionar elevilor de gimnaziu, care îl pot folosi ca material auxiliar pentru disciplina nou introdusă Informatică și TIC, care se va preda la clasele V-VIII începând cu anul școlar 2017-2018. De asemenea, dicţionarul este un instrument util pentru elevii de liceu sau studenţii care doresc să înţeleagă concepte legate de un anumit subdomeniu din știinţa Informaticii.”

Scurtă biografie: Traian Anghel este absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi al unui curs postuniversitar de specializare în informatică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A publicat de-a lungul timpului 18 lucrări în care este reflectat interesul său pentru programarea Web (folosind PHP, MySQL, JavaScript şi tehnica AJAX), programarea grafică (utilizând LabVIEW), programarea plăcilor de dezvoltare (în special Arduino) şi utilizarea în sistemul educaţional a instrumentelor şi a resurselorWeb.

 

Autor Ionel Lazarică 09 Octombrie 2017, 15:32 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii