Despre metode didactice inovative, la Școala Gimnazială „V.Alecsandri”

De Ionel Lazarică 05 Decembrie 2018, 22:03 Invatamant

Zilele trecute, la  Şcoala Gimnazială „V.Alecsandri“, din municipiu, a avut loc Cercul pedagogic nr. 6, al învăţătorilor din Brăila, care predau la clasa I. Activitatea a fost  organizată şi susţinută de prof. înv. primar Băceanu Cristina, Pamfile Cristina și Mariana Mircioi (moderator cerc) și a avut ca temă „Formarea competenţelor de bază, citit-scris, prin abordarea integrată a conţinuturilor; activităţi de învăţare a scrierii corecte – dictarea“.
foto1 foto2

 

                                   foto3
În deschiderea manifestării, un grup de elevi, din clasa  a IV-a B, condus de prof. înv. primar Chirchiboi Camelia, cu emoțiile inerente vârstei, a încântat  cadrele didactice prezente, cu un program de cântece dedicate Zilei Naţionale a României.

În continuare au fost prezentate metode și stategii didactice cu accentuat caracter formativ, desfăşurate cu elevii, în cadrul orelor de comunicare în limba română. Au avut loc apoi dezbateri, în privința unui demers didactic inovativ, în vederea formării scrierii corecte la elevul de clasa I.

În același sens au mai prezentat materiale tematice prof. înv.primar Mircioi Mariana, Vâlsan Elena și Clas Veronica, prezentări urmate de discuții interesante și instructive.

„Ne-am bucurat de prezenţa doamnelor director prof. Mălâia Gabriela şi director adjunct, prof. Grigoriţă Alina, dar şi de recomandările doamnei inspector şcolar pentru învăţământ primar, prof. Bonciu Ecaterina. În egală măsură ne-a bucurat și participarea celor 25 cadre didactice din 14 şcoli, ale municipiului și județului Brăila” - ne-a declarat prof. înv. primar Băceanu Cristina, unul dintre organizatori.

 

Autor Ionel Lazarică 05 Decembrie 2018, 22:03 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii