Concursul ”Inovare prin reciclare”, la final

De A.Frangu 24 Noiembrie 2014, 13:19 Invatamant

concurs inovare prin reciclareIn perioada 21-27 noiembrie 2014 Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” din Braila gazduieste obiecte create din materiale reciclabile în cadrul programului ”Inovare prin reciclare”. Obiectele sunt create de elevi din cluburile pentru democratie din mai multe scoli din Braila si Maxineni. Festivitatea de decernare a premiilor are loc pe 28 noiembrie 2014, ocazie cu care va fi vizionat un film despre mediul înconjurator din România.

Detalii în comunicatul de presa de mai jos:
Elevi din Cluburile pentru Democratie din Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Colegiul National  ”Ana Aslan”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brancoveanu” din Braila, Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” (din Maxineni), Colegiul Economic ”Ion Ghica”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” si ”Centrul Scolar pentru Educatie  Incluziva” Braila,  au participat la un concurs ,,Inovare prin reciclare” organizat de Asociatia Pro Democratia Club Braila  prin Proiectul ”Advocacy pentru mediu!”, Programul Tineret în Actiune, Serviciul European de Voluntariat.

Tinerii au creat obiecte uimitoare. Acestea vor fi expuse în Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” din Braila în perioada 21-27 noiembrie 2014. Pe 28 noiembrie 2014 va avea loc decernarea permiilor pentru cele mai frumoase si creative lucrari.

Una din cele mai importante problema de mediu din zilele noastre este cantitatea mare de gunoi pe care oamenii o produc. In fiecare zi folosim sticle de plastic si sacose, cutii de aluminiu, carton, hartie, pahare, capace, ambalaje pentru cosmetice. Mai mult, in viata noastra, folosim haine, pantofi, cd -uri, televizoare, harti, si multe alte obiecte care merg la gunoi când nu mai avem nevoie de ele sau nu le mai vrem. Multe din aceste pierderi, precum sticlele de plastic, sfârsesc în natura: râuri, oceane, paduri, unde ramân o perioada lunga.

Aceasta este o mare problema din multe motive: poluare, pericol pentru animale si plante, si de asemenea estetice: nimanui nu-i place sa mearga la mare si sa vada gunoiul care pluteste acolo.

Deci, ce putem face sa se diminueze aceasta problema?
Primul pas este sa consumam mai putin: sa ma gândesc daca într-adevar am nevoie de ceea ce cumpar. In al doilea rand, putem folosi ”gunoiul” ca sa cream noi obiecte folositoare în loc sa le aruncam.

Vechile tale cd-uri pot fi suporturi pentru pahare. Cutia de suc pe care ai terminat-o în aceasta dimineata se poate transforma într-un portofel original. Un pneu poate fi un ghiveci în gradina ta. Acestea sunt doar cateva exemple  ale lucrurilor pe care le poti face. Ai nevoie doar de imaginatia ta si vei ajuta atât mediul, cât si buzunarul tau.

Colaboreaza cu noi: vino sa le vezi si voteaza. Vei fi surprins!

Voluntari SEV:
Veronica Fernandez
Celia Lorenzo

 

Autor A.Frangu 24 Noiembrie 2014, 13:19 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii