„Și noi suntem flori”, concurs desfășurat la Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Brăila

De Alexandrina Iordache 12 Iunie 2018, 09:49 Invatamant

În luna mai, luna florilor, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Brăila a organizat ediția a IV-a a Concursului Național ,,Și noi suntem flori”, concurs adresat copiilor cu cerințe educative speciale. La concursul desfășurat miercuri, 23 mai 2018, au participat elevi de la școli din mai multe județe și din Brăila.
concurs1  concurs3
Concursul, adresat exclusiv copiilor cu C.E.S., a fost organizat până la cel mai mic detaliu de doamnele invățătoare Pantazi Camelia, Dragomir Liliana, Mihălcescu Luminița, Ciubotaru Adelina, gazdele concursului cât și doamnele învățătoare Moise Carmen de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” și Meiroșu Giorgiana de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir” susținute de doamna director Dumitrescu Adriana Elena.
 
Școala este o componentă fundamentală a sistemului social aptă să răspundă concret imperativelor de moment ale evoluţiei din societatea contemporană  şi să rezolve o serie de probleme referitoare la nevoile de acceptare/valorizare socială a fiecărui individ şi la capacitatea acestuia de a se adapta şi integra într-o societate aflată în continuă transformare. Acest concurs se dorește a fi o punte de legătură pentru integrarea copiilor cu cerințe speciale și oferă șanse egale în obținerea succesului școlar sau artistic.
concurs5 concurs6
Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni, lucrările prezentate, rod al muncii elevilor sub îndrumarea cadrelor didactice, au primit premii și mențiuni.

La secțiunea I au participat, cu lucrări artistic-plastice, 147 de elevi din județele: Suceava, Dâmbovița, Călărași, Maramureș, Constanța, Mureș, Teleorman, Ialomița, Olt, Neamț, Sibiu, Sălaj, Galați;

La secțiunea a II-a au participat elevii din școli brăilene. Reamintim aici Școala Gimnazială ,,Vlaicu Vodă”, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială ,,Ion Băncilă”, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny”, Colegiul Național ,,Ana Aslan”, C.S.E.I. Brăila, Școala Gimnazială ,,George Coșbuc”, Liceul de Arte ,,Hariclea Darclee”.

Secțiunea a III-a a fost una de comunicări științifice la care cadrele didactice au prezentat planuri de lecție, fișe de lucru, proiecte educaționale, serbări școlare, referate, planuri de intervenție personalizate în care pionii principali a fost elevii cu C.E.S.
concurs2 concurs4
Organizarea concursului, atmosfera creată a fost pe placul elevilor care s-au simțit bine și, conform spuselor lor, vor participa și în anul următor la acest concurs.

 

Autor Alexandrina Iordache 12 Iunie 2018, 09:49 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii