Năzuințe-n robe de final, la Liceul Cerna: ”Clipă rămâi, ești atât de frumoasă!”

De Ionel Lazarică 27 Mai 2018, 07:55 Invatamant

cerna absolventi

Așa cum Goethe a încercat să oprească timpul, în opera lui”Faust”, cu siguranță, același lucru l-a gândit, într-o formă sau alta, fiecare participant la festivitatea consacrată absolvirii elevilor claselor a XII-a de la Liceul Teoretic ”Panait Cerna”, desfășurată joi 24 mai, în curtea liceului. Fiindcă trăirile adolescenților, uneori înlăcrimate de tristețea despărțirii de colegi și de profesori, sunt extrem de autentice, nimic nu poate să descrie semnificația celor întâmplate, mai bine decât mărturiile lor:

absolventi cerna 2018”Aș dori să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice, care mi-au călăuzit pașii pe tot parcursul acestei perioade, poate cei mai frumoși patru ani din viața noastră, dovedindu-se adevărate modele, demne de urmat. Le rămân îndatorat nu numai pentru lecțiile de viață oferite ci și pentru modul în care au reușit să dezvolte în mine dorința de a învăța. Pot spune, cu toată onestitatea, că mă voi desprinde de acest liceu și de acest colectiv, practic o a doua familie, mult mai bogat spiritual, fiind mai pregătit acum să înfrunt greutățile, la care viața, probabil, mă va supune” - elevul Ion Adrian clasa a XII-a A (șef de promoție)

” Aici ne-am format personalitatea, am primit, de la profesori cu vocație, sfaturi necesare pentru viață. De asemenea, liceul reprezintă locul unde am legat primele prietenii adevărate, locul unde am trăit primele emoții ale iubirii, dar şi  locul unde am simțit tristețea primului 3 la mate, sau bucuria unei lucrări impecabile. Pentru mine, liceul a reprezentat patru ani frumoşi, patru ani unici, pe care i-am trăit cu atâta pasiune... Recunosc că îmi doream ca această perioadă să treacă mai repede, să "scap" de ”miile” de lucrări date, ce  îmi creau mereu emoții, de clipele care treceau greu, de seriozitatea cu care erau tratate orele de curs. Astăzi, regret această dorință, pentru că terminarea liceului, reprezintă şi sfârşitul unei etape pline de amintiri, în care am întâlnit profesori dedicați, colegi care mă făceau să râd când eram tristă, pe scurt, o perioadă în care m-am considerat "acasă". Mulțumesc familiei Liceului Teoretic "Panait  Cerna"! - eleva  Grama Roxana clasa a XII-a B.

cerna absolventi 2018

”Sunt mândră că voi absolvi liceul în școala pe care mi-am dorit-o. Da, mi-am dorit să învăț în această școală, dar nu m-am gândit niciodată că voi fi șefă de promoție. Acest fapt a venit firesc, pentru că am folosit acești ani ca să  acumulez informații, să știu cât mai multe despre viață. Am învățat la fiecare materie, cu o curiozitate mereu vie, de a descoperi lucruri noi. Și acest lucru a fost posibil sub oblăduirea unor profesori devotați și dragi, dascăli minunați și oameni care mi-au fost modele. Pentru tot ce ați făcut pentru mine și pentru generația mea, doamnelor și domnilor profesori vă mulțumim!”- eleva Ene Ionela, clasa a XII-a C (șefă de promoție).

”Emoţiile aferente terminării liceului şi-au făcut prezenţa înainte de începerea festivității de premiere, ele au apărut ca un freamăt în sufletele noastre încă de când așteptăm cuminți să ne primim robele, tocile și eșarfele... După discursurile introductive, a avut loc,pe clase, festivitatea de premiere. Ajungând și vremea clasei mele, simt cum inima, ba îmi bate nebunește, ba se oprește, emoțiile copleșindu-mă complet. Doamna dirigintă ne strigă pe fiecare, în ordinea de la catalog pentru a ne oferi diplomele și conștientizez, cu tristețe, că acest moment este ultimul în care se face prezența...
Pentru mine, liceul a fost o perioadă binecuvântată, în care am descoperit oameni minunați, ce mi-au fost mereu aproape. Noi nu am fost niciodată o simplă clasă, ci o familie, iar pentru asta sunt extrem de recunoscătoare”- eleva  Suceveanu Adina,clasa a XII a D.

”Au trecut patru ani frumoși,patru ani plini de amintiri și bune și rele. Patru ani care ne-au maturizat și care au format tinerii de azi, pregătiți pentru o nouă etapă din viață. În această perioadă am râs, am plâns uneori, am glumit și ne-am bucurat împreună. S-au format legături puternice ce promit a dăinui peste timp. Simt nevoia să le mulțumesc profesorilor care ne-au ajutat și ne-au sfătuit! Poate că viața este o piesă de teatru, în care abia am parcurs primul act....” - eleva Crăcană Mădălina  a XII-a E.

”În numele întregii clase, mulțumesc profesorilor care ne-au îndrumat în cei patru ani! Suntem fericiți că am petrecut anii liceului aici. Rezultatele noastre se datorează, în mare măsură, dascălilor noștri și sperăm să-i facem mândri și după examenul maturității. Mulțumim, în special, doamnei diriginte, pentru care suntem ultima promoție, urmând a-și încheia activitatea în învățământ, după zeci de ani, în care a educat multe generații. De asemenea, doresc succes colegilor mei la examenul de bacalaureat!”- eleva Iurcu Mădălina  clasa a XII-a F.

Totul a fost atât de frumos,atât de profund uman,încât,poate,timpul s-a înduioșat și s-a oprit,pentru o clipă....

 

Autor Ionel Lazarică 27 Mai 2018, 07:55 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii