Braila: Cerc de istorie, între troienile din suflet şi poveştile nespuse

De Redactia 25 Noiembrie 2013, 11:01 Invatamant
Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” din Braila a fost gazda Cercului pedagogic al profesorilor de istorie, din municipiul şi judeţul Brăila, eveniment care a avut loc cu cateva zile in urma. In scopul diseminării eficiente a principiilor şi metodelor psihopedagogice specifice, care au constituit obiectul activităţii, cercul s-a desfasurat in plen si apoi pe nivele de invatamant (liceal si gimnazial)
  
Lucrarile au debutat cu un moment de reculegere în memoria prof. Octavian Mocanu, cadru didactic cu o vastă experienţă, care s-a bucurat de aprecierea colegilor şi a generaţiilor de elevi.

A urmat prezentarea materialelor metodico-ştiinţifice, proiectelor educaţionale şi site-ului profesorilor de istorie. Astfel, prof. Ştefan Aftodor a prezentat activitatea de cercetare a  membrilor Societăţii de Ştiinţe Istorice, accentuând pe latura instructiv-formativă a acesteia.

Prof. dr. Elena-Emilia Lica a expus asistenţei principiile şi obiectivele Proiectului educaţional internaţional “Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun în Uniunea Europeană”, iar prof. Cornelia Miler şi prof. Georgeta Enache au prezentat Proiectul educaţional judeţean “Brăila, file de poveste”, ce are ca scop  valorificarea şi salvarea de la uitare a tezaurului de întâmplări şi legende ce sălăşuiesc triste, sub steşinile caselor vechi ale Brăilei.

“Filosofic vorbind, văd în cele două proiecte propuse, cu teme generoase şi profund umane, o nesfârşită  căutare de sine, participanţii având de ales între “Clipă rămâi, eşti atât de frumoasă!” a lui Goethe,ca nostalgie a Crăciunului copilăriei şi maxima lui Socrate ”Cunoaşte-te pe tine însuţi” ca o contemplare lăuntrică  a acestor martori muţi ai istoriei, casele vechi ale Brăilei” a declarat prof. Ionel Lăzărică,invitat la manifestare.

Prof. Corina Pavel a făcut o diseminare privind “Proiectarea modulară a programei şcolare la disciplina istorie”.

“Începând din  acest an şcolar, toate activităţile profesorilor de istorie vor fi găzduite de site-ul care a fost lansat cu această ocazie. responsabil al acestui site fiind prof. Mihai Rădulescu, site-ul putând fi accesat la adresa www.profistoriebr.ro “ne-a declarat prof. Marica Raluca, moderatorul cercului.

Dupa trecerea revistă a calendarului activităţilor, olimpiadelor şi concursurilor şcolare, la disciplinele socio-umane şi istorie pentru anul şcolar 2013-2014, profesorii de istorie au au  efectuat o vizită în cadrul bibliotecii, avându-l ca ghid pe Ion Volcu.

“Mulţumim gazdelor noastre, Corina Ciuraru şi Ion Volcu, cu a căror sprijin şi bunăvoinţă activitatea profesorilor de istorie s-a putut desfăşura în cele mai bune condiţii” a declarat prof. Alina Vlad inspector de specialitate, in incheierea activitatii.


 

Autor Redactia 25 Noiembrie 2013, 11:01 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate