Bacalaureatul va continua marţi cu evaluarea competenţelor de comunicare la limba română

De AGERPRES 12 Iunie 2012, 13:48 Invatamant
Prima sesiune a examenului de bacalaureat va continua marţi cu cea de-a doua zi de testare a competenţelor de comunicare la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

La prima probă a sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului, care se desfăşoară între 11 şi 13 iunie, s-au înscris la nivel naţional 155.955 de candidaţi, dintre aceştia 23.000 numai în Capitală. 

În perioada 13 - 15 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B): croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană la care s-au înscris 7669 de absolvenţi de liceu. 

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) între 25 şi 27 iunie. 

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română - proba E)a), va avea loc în 2 iulie la ea înscriindu-se 171.720 candidaţi, în 3 iulie cea la Limba şi literatura maternă - proba E)b) -, probă scrisă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului - proba E)c) -, probă scrisă. 

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării - proba E)d) se va ţine în 6 iulie, afişarea rezultatelor va avea loc în 8 iulie iar în 9 iulie, între orele 8 şi 12, depunerea contestaţiilor. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale în urma contestaţiilor. 

Promovabilitatea în Bucureşti la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011 a fost de aproximativ 42,02% înainte de contestaţii, iar după contestaţii a crescut cu 1,77%, ajungând la 43,79%.

 

Autor AGERPRES 12 Iunie 2012, 13:48 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate