”Pentru atac, puneți baioneta!...” - amintiri despre eroi, la Viziru

De Ionel Lazarică 02 Iunie 2017, 15:39 Invatamant

monument Viziru  activitate eroi, Viziru

Sunt puține comune care au dat un tribut de sânge în cele două războaie mondiale atât de însemnat precum comuna Viziru din județul Brăila. În acest context în ziua comemorării celor care au căzut, în floarea vieții, pentru libertatea noastră, le-a fost adus un omagiu de către elevii școlii din localitate, coordonați de profesorii Potîrniche Madi, Paraschiv Marian, Cîrstea Isabela, Panait Livia și toți învățătorii, dar și de preoții Banică Sică și Moruzanu Cătălin.

Activitatea, intitulată ”Să ne cinstim Eroii”, s-a desfășurat în prezența viceprimarului comunei, Gheorghe Untaru, la monumentul ridicat în amintirea celor căzuți la datorie, din localitate și a constat în depunerea de coroane de flori din partea autorității locale, bisericii și a școlii, după susținerea unei slujbe religioase dedicate Zilei Eroilor.

moment artistic, Viziru

În continuare, la Căminul cultural din localitate, formațiunile corale comunale ”Nectar” și ”Cromatic”, dirijate de preotul Bănică Sică și înv. Antohe Rada, au interpretat cântece patriotice, iar elevii, coordonați de prof.Tugui Nina, au recitat poezii cu aceeași tematică.

”Obiectivul general al activității a fost acela de a face un exercițiu necesar de prețuire a valorilor neamului, valori pentru care unii tineri de atunci au dat suprema jertfă” - ne-a declarat prof.de istorie Paraschiv Marian.

”Cel mai bun mod de a-i cinsti pe eroi este acela de a nu-i uita. Dorim să-i facem pe tineri mai responsabili, mai respectuoși și solidari față de trecut, față de sacrificiile făcute de bunicii și străbunicii lor, să fie recunoscători acelora care s-au jertfit pentru un ideal, departe de casă și de cei dragi” - ne-a declarat prof. Neagu Steluța, directorul școlii din localitate.

 

Autor Ionel Lazarică 02 Iunie 2017, 15:39 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii