Ajută un copil să meargă la şcoală

De AmosNews 08 Noiembrie 2011, 18:55 Invatamant
Salvaţi Copiii România a demarat una dintre cele mai ample campanii sociale pentru accesul la educaţie al copiilor aflaţi în situaţie de risc. Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Andi Moisescu, Andra şi Cătălin Măruţă, Smiley, Melania Medeleanu, Andreea Marin Bănică şi Andreea Raicu sunt personalităţile care au acceptat să se implice, pro bono, în campania "Ajută un copil să meargă la şcoală". Campania se desfăşoară în perioada 1 Noiembrie 2011 - 31 Ianuarie 2012, donaţiile putand fi făcute prin SMS la numarul 874.

Iată ce spun personalităţile implicate în campanie în spot:

Andi Moisescu
Nu e o limbă străină, nu e nici măcar un limbaj secret. Aşa văd unii copii viaţa, zi de zi. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citească şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Smiley
Când nu ştii să scrii şi să citeşti e ca şi cum ai asculta muzică, dar n-ai întelege versurile. În România sunt 100.000 de copii care nu ştiu să citească şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Andra Măruţă
Pentru o mamă, unul dintre cele mai dureroase lucruri este să îşi vadă copilul marginalizat. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citească şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Cătălin Măruţă
Uneori cuvintele simple pot schimba viaţa unui copil, totul e să ştie să le citească. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citească şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Melania Medeleanu
Imaginează-ţi că lumea n-ar putea să comunice cu tine. Că ai trăi înconjurat de simboluri pe care nu le întelegi, informaţii care te ocolesc. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citeasca şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Andreea Marin
Pentru un copil poveştile sunt cele care dau farmec vieţii şi îi oferă o lume magică. Dar când nu poate să le citească, magia dispare. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citeasca şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Andreea Raicu
Instinctul de supravieţurie este nativ, însă educaţia este cea care te ajută să mergi mai departe. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citeasca şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Ilie Nastase
Când nu ştii, e ca şi cum ai juca mingea decisivă cu lumina stinsă. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu înteleg lumea din jurul lor. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

Nadia Comăneci
Ce rost are sa iei notă mare în sportul pe care îl practici dacă nu ştii să citeşti. În România trăiesc aproape 100.000 de copii care nu ştiu să citeasca şi să scrie. Trimite un sms la 874 şi ajută un copil să meargă la şcoală.

“Campania “Ajută un copil să meargă la şcoală” reprezintă încă un pas pe care organizaţia noastră îl face pentru a asigura banii necesari continuării programelor de prevenire a abandonului şcolar si de reintegrare educaţională şi socială a copiilor care muncesc”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Salvati Copiii România.  Amalia Năstase, Managing Partner Eventures, agenţia care semnează această campanie, explică cum a luat naştere ideea spotului: “Povestea din spatele spotului este cât se poate de reală. Am avut ocazia de a ne întâlni, în cadrul unei activităţi desfăşurate de către Salvaţi Copiii, cu unul dintre copiii cooptaţi în proiect, care până la vârsta de 15 ani nu a avut posibilitatea de a se integra în sistemul de învăţământ. Ne-a povestit cât de greu poate fi o simplă călătorie cu autobuzul atunci când nu ştii să citeşti nici măcar numele staţiilor. Această întâmplare ne-a determinat să arătăm o poveste adevărată, reprezentativă pentru aproximativ 100.000 de copii din România care nu ştiu să citească şi să scrie”.

 

Autor AmosNews 08 Noiembrie 2011, 18:55 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate