”Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!” - activitate educativă la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri”

De Ionel Lazarică 30 Noiembrie 2018, 18:30 Invatamant

În timpul retragerii de la Iași, din 1916, marele istoric Nicolae Iorga a ținut un discurs în Parlamentul țării, vremelnic mutat în Moldova, prin care a dorit să coaguleze forțele politice ale momentului, pentru rezistență și pentru renaștere națională, în condițiile în care două treimi din teritoriul țării erau ocupate de inamic. A încheiat cu cuvintele domnitorului Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare, care a încercat să-și  îmbărbăteze ostașii, după o înfrângere, spunându-le: ”Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”.
activitate elevi centenar activitate
Îndemnul marelui domnitor, citat de Nicolae Iorga, a constituit titlul activității desfășurate la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, din  municipiu. Astfel, în data de  29 noiembrie 2018, elevii claselor V-VIII, au participat la activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri (1918-2018). În cadrul activității, elevii au vizualizat un material elaborat în power-point, despre înfăptuirea Marii Uniri din 1918, urmat de dezbateri, apoi au construit macheta Arcului de Triumf.
elevi sc.V.Alecsandri
”Activitatea a avut ca scop aniversarea Centenarului Marii Uniri, prin implicarea elevilor în activități practice tematice, dar și dezvoltarea sentimentului patriotic, în rândurile acestora, prin cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale istoriei țării” - ne-a declarat prof. Bădără Violeta, care a organizat activitatea, împreună cu prof. Labeș Carmen, sub coordonarea prof. Mălâia Gabriela și prof. Grigoriță Alina, director, respectiv director adjunct.

 

Autor Ionel Lazarică 30 Noiembrie 2018, 18:30 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii