Şcoala Vasile Alecsandri şi clipa care întârzie puţin…

De Ionel Lazarică 27 Iunie 2014, 21:58 Invatamant
La Şcoala Gimnazială “Vasile Alecsandri” la festivitatea de încheiere a anului şcolar, elevii din clasa zero au desfăşurat sub coordnarea prof. pentru înv.primar Maria Leu o interesantă activitate artistică în care cei mici au interpretat, cu talent şi sensibilitate, roluri în  piese de teatru sau cântece închinate şcolii, jucăriilor, cărţilor şi lumii copilăriei, cu poveştile ei neuitate.

Poeziile, cântecele  şi piesele interpretate, cu emoţie–n glas, precum “Am o carte în culori”, ”Înflorit-a ruguţu”, ”Ursuleţul Bombonel”, ”Jocul numerelor”, “Dacă aş fi arici”, ”Cei mai buni”, ”Vine vacanţa!” şi ”Eu voi fi mâine şcolar!”, au încântat asistenţa, formată din părinţi şi bunici, cel puţin la fel de emoţionaţi.


În context, prof.pentru înv. primar Maria Leu ne-a explicat că pentru formarea deplină a personalităţii elevilor a dat o importanţă deosebită şi activităţilor extracurriculare, prin care a urmărit formarea la aceştia a unui stil de viaţă civilizat, dar şi descoperirea şi promovarea unor aptitudini deosebite care,cu siguranţă, nu ar fi fost exprimate de copii  în cadrul rigid al procesului didactic tradiţional, magistrocentrist.


Dascălul a reliefat faptul că celor mici li se dezvoltă astfel abilităţi practice, pentru viaţă, genul acesta de activităţi oferind fiecăruia posibilitatea de a se afirma conform naturii sale şi de a-şi asuma responsabilităţi, în spiritul valorilor sociale.

În sprijinul acestor afirmaţii, au fost trecute în revistă activităţile la care cei mici au participat cu entuziasm, asfel: vizionarea emisiunilor muzicale, a pieselor de teatru pentru copii şi participarea la excursiile şcolare, cele din urmă, precum excursia la Mănăstirea Ciolanu, drumeţia de la Ferma de animale de la Dropia şi vizita la Fabrica de pâine Labrador, contribuind la îmbogăţirea cunoştinţelor celor mici despre realizările înfăptuite prin muncă şi despre  frumuseţile ţării dar şi  cultivarea respectului lor pentru aceste valori.


Au fost menţionate şi concursurile pe diferite teme, cum ar fi Euro-şcolarul, Micii exploratori, Proeducaţia şi Comper, la care elevii clasei au obţinut rezultate bune şi foarte bune. Acestea au dat posibilitatea elevilor să demonstreze practic ce au învăţat la şcoală sau acasă, în familie, ca factor important de educaţie, să deseneze diferite aspecte din natură sau să confecţioneze modele variate.

După momentele artistice de cântec, dans şi voie bună, doamna care a vegheat la buna desfăşurare a festivităţii, după ore bune de muncă neştiută, “în spatele scenei”, i-a premiat pe cei merituoşi şi ne-a mai declarat ”Consider meseria de dascăl o artă cum este muzica, pictura sau poezia.Toate acestea presupun sentimente şi afecţiune. Dacă m-aş naşte de zece ori, tot învăţător m-aş face!”

 

Autor Ionel Lazarică 27 Iunie 2014, 21:58 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii