Radu Andrei, elev la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” Brăila, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017)

De A.Frangu 22 Noiembrie 2017, 13:12 Invatamant

medaliati Olimpiada Internationala

În perioada 12-20 noiembrie 2017, în Thailanda, s-a desfășurat ediția a XI-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, competiție care a reunit 219 participanți din 46 de țări. Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava). Din echipă a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul National „Octav Onicescu” din Bucureşti), prezent ca observator științific,

După cum informează Ministerul Educației într-un comunicat de presă, lotul României a obţinut două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune.

”Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/ Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Brăila) şi Robert-Gabriel Păşcălău (Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța). Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/ Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța) a fost distins cu mențiune” se precizează în comunicatul la care am făcut referire.

 

Autor A.Frangu 22 Noiembrie 2017, 13:12 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii