Au început înscrierile pentru Concursul Național "Școala Zero Waste" editia 2019

De Frimu Ghinea 11 Februarie 2019, 15:49 Invatamant

scoala zero waste 2019


"Școala Zero Waste" este un concurs naÈ›ional de educaÈ›ie ecologică destinat tuturor È™colilor din învățământul gimnazial È™i liceal din România, susÈ›inut de Continental Anvelope TimiÈ™oara. Perioada de desfășurare a competiÈ›iei este 4 Martie - 10 Mai 2019.

Începând cu 11 Februarie È™i până în 1 Martie, È™colile se pot înscrie în cele două secÈ›iuni (V-VIII È™i IX -X) ale competiÈ›iei "Școala Zero Waste" EdiÈ›ia 2019. La cele È™ase ediÈ›ii anterioare au participat 830 de È™coli din aproape toate judeÈ›ele țării È™i din BucureÈ™ti È™i peste 80.000 de elevi participanÈ›i direct în concurs.

Desfășurarea competiÈ›iei este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câÈ™tigătoare. Punctele pentru sectiunea V-VIII se obÈ›in din organizarea a cât mai multor acÈ›iuni educaÈ›ionale din lista oferită de organizatori È™i din colectarea selectivă a mai multor deÈ™euri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet È™i altele. Școala câÈ™tigătoare va primi Trofeul SZW2019, o tabla interactivă, cu videoproiector È™i laptop pentru a-È™i îmbunătăți procesul educativ È™i pentru a face învățatul mai atractiv pentru elevi.

Echipele înscrise în secÈ›iunea IX –X vor concepe proiecte ecologice pentru È™coala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc. Proiectul care va aduna cele mai multe puncte va primi Trofeul SZW2019 È™i va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în funcÈ›ie de nevoile proiectului.

”Societatea de astăzi are nevoie de oameni educaÈ›i È™i de acÈ›iune, care să depisteze problemele È™i să schimbe lucrurile, chiar dacă încep cu paÈ™i mărunÈ›i. Nici un proiect nu e prea mic. Nu mai este atât de important ceea ce È™tim, fiindcă informaÈ›ia e la un click distanță. Contează mult mai mult ce facem cu ceea ce È™tim.” EcoStuff Romania

Cei mai buni È™i implicaÈ›i 5 elevi din primele 6 È™coli clasate la secÈ›iunea V-VIII È™i primele 6 echipe IX-X vor participa la "Zero Waste Summer Camp", tabără de educaÈ›ie ecologică organizată lângă TimiÈ™oara în a doua jumătate a lunii August 2019. Dintre aceÈ™ti elevi vor fi desemnaÈ›i câÈ™tigătorii ediÈ›iei 2019 a Concursului.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere È™i desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – http://www.EcoStuff.rosau pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste

Marii câÈ™tigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt în 2018 Școala Gimnazială Domino Servite, Voiteg, JudeÈ›ul TimiÅŸ È™i Școala Gimnazială Nr. 1 Pericei, JudeÈ›ul Sălaj, în 2017 Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, JudeÈ›ul Olt, în 2016 Liceul Teoretic “Traian Vuia”, Făget, JudeÈ›ul TimiÈ™, în 2015 Școala Gimnazială Mihai Eminescu, RoÈ™iorii de Vede, Teleorman, în 2014 Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, JudeÈ›ul Gorj, iar în 2013 Școala Gimnazială MoÈ™niÈ›a Nouă, JudeÈ›ul TimiÈ™.

Proiectul "Școala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award ROMANIA È™i a câÈ™tigat LOCUL 3 (din 178 de țări) în cadrul ENERGY GLOBE WORLD AWARDS 2017, Tehran, Iran.

 

 

Autor Frimu Ghinea 11 Februarie 2019, 15:49 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii