Şcoala Gimnazialǎ „Sfântul Andrei” din Brǎila implicatǎ în proiect cu finanţare europeanǎ – ERASMUS +

De Frimu Ghinea 04 Mai 2018, 12:32 Invatamant

 

 Şcoala  Gimnazialǎ „Sfântul  Andrei” din Brǎila

Şcoala Gimnazialǎ „Sfântul Andrei” din Brǎila este partenerǎ în proiectul european „Everything begins with the first step”- EBWFS, cu număr de identificare 2016-1-LV01-KA219-022655_5, Programul Erasmus +, Parteneriate strategice, Acțiunea cheie 2, finanțat de Comisia Europeană, derulat în perioada octombrie 2016 – 30 septembrie 2018 - coordonat de profesorii Mihai Adina şi Rotaru Cǎtǎlina. 

Coordonatorul acestui parteneriat internaţional este şcoala din Letonia - Adazi Secondary School şi parteneri din Austria – Bundeshandelsakademie, din Italia - IIS Di Rocco, din Turcia- Ozel Antalya Kocas Anadolu Lisesi, din Portugalia- Agrupamento de Escolas Dr. Serafim Leite.

Proiectul se concentrează pe una din cele mai mari probleme ale lumii: problemele de mediu având în vedere conservarea şi protejarea mediului de către elevii noştri. Obiectivele proiectului sunt următoarele: consolidarea cooperării internaţionale prin schimbul de bune practici şi a metodelor de învăţare şi de predare, creşterea conştientizării legate de problemele de mediu şi dezvoltarea unei abordări inovatoare în cercetarea acestui subiect. Există trei grupuri ţintă principale cărora li se adresează proiectul: elevi, profesori şi comunitǎţile locale.

În perioada 22 aprilie- 28 aprilie 2018 Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei” din Brăila a fost gazda a celei de a treia întâlniri de învăṭare din cadrul proiectului, având un număr de 31 de elevi şi 9 profesori participanṭi din Letonia, Austria, Italia, Turcia şi Portugalia. Aceştia au participat la un schimb de bune practici în cadrul lecṭiilor de fizică, IT-realizarea de jocuri online pe teme ecologice, biologie, chimie şi profesorii din Portugalia au prezentat o lecṭie despre biodiversitatea din Portugalia.

Participanṭii au realizat un studiu tematic despre apele uzate din Brăila la uzina de apă, despre flora şi fauna Deltei Dunării cu scopul de a conştientiza importanṭa protejării mediului.

Deasemenea elevii şi profesorii din străinătate au aflat informaṭii despre istoria oraşului Brăila şi a cetăṭii Enisala de la ghidul Lala Gabriel.
Joi, 26 aprilie 2018, la centrul Europe Direct de la Lacul Sărat s-a desfăşurat conferinṭa internaṭională – cu tema: Ȋncălzire globală şi reciclare, în cadrul căreia fiecare partener a prezentat informaṭii despre situaṭia actuală din ṭara lor, deasemenea a fost un reprezentant al Agenṭiei pentru Protecṭia Mediului şi doamna Viorica Alexandru care ne-a prezentat proiectul ERASMUS + „HOPE”.

Vineri, 27 aprilie 2018, la Biblioteca Judeṭeană “Panait Istrati”, Brăila, doamna Valentina Chiriac a propus partenerilor din proiect activitatea “Realizarea de obiecte din materiale reciclabile”: o păpuşă tradiṭională românească, un semn de carte cu simbolul oraşului Brăila- ceasul precum şi o floare din sfoară.

Proiectul este inovator deoarece s-au implementat metode noi de lucru: dicţionar de mediu în 6 limbi, crearea termometrelor personale, DVD „Cetăţenii eco”, album foto ECO, cartea „Poveşti vesele şi triste din natură”.

 

 

Autor Frimu Ghinea 04 Mai 2018, 12:32 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii