Încă un pas până la WSU

De Frimu Ghinea 25 Iulie 2016, 08:35 Invatamant

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) vă prezintă West Summer University (WSU) 2016, proiect marca OSUT, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Proiectul are loc în intervalul 27 iulie – 10 august 2016. Acesta urmărește să ofere celor peste 200 de participanți din țară și din Republica Moldova două săptămâni de studenție la una dintre cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

WSU are drept scop oferirea oportunității absolvenților de clasa a XI-a de a-și contura o proprie viziune responsabilă cu privire la alegerea facultății și domeniului în care se vor specializa pe viitor, prin asigurarea unei experiențe cât mai aproape de realitate a vieții unui student. Astfel, dorim promovarea învățământului superior, tocmai pentru a putea preveni abandonul școlar din cauza deciziilor luate în necunoștință de cauză, luând ca și cadru educațional Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul proiectului, cei 200 de elevi vor avea ocazia să experimenteze viața de student prin participarea la cursuri, seminare, laboratoare, simțind emoțiile primului examen și, de asemenea, locuind într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara. Pe lângă această parte de educație formală, West Summer University vine în întâmpinarea elevilor cu o serie de activități sociale, culturale, sesiuni de informare, traininguri, ateliere de creație, competiții, turul orașului pentru a le oferi elevilor o perspectivă mult mai amplă asupra a ceea ce înseamnă studenția.

 

Autor Frimu Ghinea 25 Iulie 2016, 08:35 Invatamant
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii