Aurel Simionescu: Trupa de teatru de la Maria Filotti, intreg teatrul in ansamblul sau, se bucura de prestigiu

De Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 14:03 Interviu
Reporter, Virgil Andronescu: Domnule primar Simionescu, va placut spectacolul de asta seara?
Primarul municipiului Braila, Simionescu Aurel: Spectacolul din seara asta ( ,,C.F.R.-Cometa,Copilul si Catelul’’ ), e unul care a inchis practic festivalul, este un lucru frumos, au fost foarte multi spectatori- dupa cum ati vazut, asta inseamna ca brailenilor le-a placut, iar din informatiile mele stiu ca am avut si iubitori de teatru si din Galati, si cred eu ca este inca o dovada ca publicul brailean este un iubitor de arta teatrala si care apreciaza teatrul.
Rep. V.A.: Dupa opiniile actritei Anca Sigartau, ale actorului Pavel Bartos s.a., se pare ca si aceasta editie a festivalului ,,Zile si nopti de teatru European la Braila’’ a fost un success, mai ales ca s-a tinut in aceste vrmuri de criza. Ati reusit sa aduceti din nou trupe de prima mana la ,,Maria Filotti’’. Sunt convins ca si dumneavoastra, ca de altfel si intreaga echipa care a lucrat pentru aceasta editie a festivalului, sunteti multumiti. Care este opinia dumneavoastra, acum la sfarsit de editie 2012? ( V-am vazut prezent la majoritatea reprezentatiilor. )
A.S.: Trupa de teatru de la ,,Maria Filotti’’, intreg teatrul in ansamblul sau, se bucura de prestigiu pentru ca la un teatru de prestigiu vin actori de prestigiu. La un teatru fara prestigiu nu vin actori de prestigiu cu spectacole de prestigiu. Asa se intampla…
V.A.: Ce aveti de gand sa faceti in continuare pentru a mentine prestigiul teatrului pe mai departe, astfel sa reusiti in continuare, alaturi de trupa teatrului si de conducerea acestuia, sa satisfaceti pe mai departe dorinta si necesitatea publicului iubitor de arta teatrala din Braila sin u numai, care e dealtfel un public avizat si care ,,nu poate fi pacalit’’- dupa cum spunea si actrita Anca Sigartau, prezenta in festival. 
A.S.: Cred eu ca va trebui sa insistam in continuare pe schimbul de spectacole intre teatrul ,,Maria Filotti’’ si alte teatre- sa mergem cu spectacolele teatrului in turnee prin tara iar in Braila sa vina alte teatre de prestigiu. Eu cred ca este un schimb de spectacole care aduce un plus artei teatrale si un plus teatrului brailean dar si brailei.
Rep.V.A.: Per ansamblu, cum a fost editia octombrie 2012 ? 
A.S.: A fost un festival care a avut spectacole destul de multe, bune si foarte bune, si va spun ca cei care aleg spectacolele sunt oameni de teatru, specialisti in teatru. Deci, eu cred ca ati vazut o Sala Mare plina pe toata perioada festivalului si nu putem sa spunem ca nu s-au adus pe scena spectacole foarte bogate ca repertoriu, deci am facut tot ceea ce se poeate face in aceasta perioada de criza. O saptamana de teatru este o saptamana de teatru, teatru de buna calitate pe care l-am adus la Braila si care cred ca este un lucru foarte bun.
Rep.V.A.: Pentru editia 2013 v-ati gandit edja la ceva anume?
A.S.: Vom ramane si anul viitor cu acelasi program, sa spunem asa, dar il vom imbunatati cu alte spectacole si trupe de teatru invitate. Sa ne ajute Dumnezeu sa reusim mentinerea lui, ca o traditie deja cunoscuta si recunoscuta, dar sa si aducem de fiecare data noutati si diversitate de repertoriu dramatic cat si trupe noi.
Rep. V.A.: Ne puteti spune ceva despre managerul teatrului ,,Maria Filotti’’, domnul Mircea Bodolan ?
A.S.: Domnul director este bolnav, e in recuperare… Mi-e greu sa spun mai multe pentru ca anevrismul de care a suferit dumnealui la un moment dat… e o chestiune dificila.     

 

Autor Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 14:03 Interviu
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate