Daruri şi diploma "Model de viaţă" pentru 50 de cupluri longevive din Brăila

De Gabriela Popa 11 Martie 2015, 18:09 InfoZone

cupluri premiate BrailaPrimarul municipiului Brăila, ing. Aurel Gabriel Simionescu a premiat, sâmbătă, 7 martie 2015, 50 de cupluri pentru că au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Cei mai vârstnici premianţi au fost soţii Dobriţa şi Ionel Slav, care au împlinit 65 de ani de la căsătorie. Premiul a fost ridicat de fiul acestora care a ţinut să transmită că starea de sănătate a celor doi continuă să fie una destul de bună.

Familiile aniversate au primit flori, o diplomă şi un premiu în valoare de 500 de lei.

Evenimentul a avut loc în Corpul D al Liceului de Artă "Hariclea Darclee", fiind primul din acest an.

 "Întâlnirea de astăzi este dedicată celor care au gospodărit peste 50 de ani împreună, cum mai spunem noi, care împreună au dus binele şi mai puţin binele, care au crescut copii şi care s-au bucurat de ei şi de nepoţi. Sărbătorim astăzi 50 de familii care au împlinit peste 50 de ani.

În fruntea listei se află Ionel şi Dobriţa Slavu care au împlinit 65 de ani de căsnicie. Mai avem cupluri cu 56 de ani, 59 de ani. Vă vom acorda o diplomă pe care se află următorul mesaj:

«Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viaţă au devenit o floare rară. Lecţiile de caracter şi trăinicie trebuie respectate şi transformate în repere ale comunităţii locale. O astfel de lecţie, poate cea mai grea din toate încercările pe care ni le pune în faţă viaţa este căsnicia - o instituţie tot mai ameninţată de instabilitatea timpurilor noastre. În virtutea acestui fapt, Consiliul Local Municipal Brăila şi primarul municipiului acordă titlul de model de viaţă.

 

Pentru puterea dragostei, toleranţa şi respectul reciproc de care au dat dovadă, întreaga comunitate efam. Popa mândră de astfel de modele şi vă urează cu ocazia împlinirii acestor ani de căsătorie: La mulţi ani, cu sănătate şi bucurie!»”.


Un moment deosebit de emoţionant a fost atunci când, după un moment de reculegere, primarul Simionescu a înmânat diploma de "cetăţean de onoare" părinţilor medicului Laura Vizireanu, victima tragicului accident aviatic ce a avut loc în ultima lună a anului trecut. Titlul a fost acordat post-mortem de Consiliul Local Municipal pentru devotamentul şi profesionalismul medicului în situaţii de urgenţă.

Înainte de festivitatea de premiere, cele 50 de cupluri  prezente în sală s-au putut delecta cu un spectacol folcloric oferit de elevii Liceului de Artă "Hariclea Darclee".

Printre cuplurile premiate anul acesta s-a aflat şi unul cu totul deosebit: părinţii mei, Popa Vasile şi Anişoara care, anul acesta au împlinit 52 ani de căsnicie.

Au primit cu emoţie şi bucurie diploma "Model de viaţă" şi, printre secretele unei căsnicii reuşite, aşa cum spune mama, sunt toleranţa, încrederea şi comunicarea.

 

 

 

Foto: Gabriela Popa

 

Autor Gabriela Popa 11 Martie 2015, 18:09 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii