Copiii de la Romaniţa au colindat

De Redactia 27 Decembrie 2011, 17:13 InfoZone
„Iată, vin colindători/ florile dalbe/ Noaptea pe la cântători/ florile dalbe/ Şi ei vin mereu, mereu/ florile dalbe/Şi-L aduc pe Dumnezeu/ florile dalbe”

Ansamblu la colindat in Braila

Deşi, oficial, există de doar câteva luni, formaţia de dansuri populare „Romaniţa” din comuna brăileană Romanu a reuşit să adune laurii victoriei la multe concursuri de gen din judeţ şi nu numai. Succesele se datoreaza muncii de echipă a profesoarei de matematică Alexandru Marcela, a preotului din sat Marian Mihai Ciubotaru dar şi a instructorului specializat Cleopatra Chihai.

„Din cer senin, un cor divin se-aude lin cântând…”

Vocile clare şi limpezi ale copiilor care formează „Romaniţa” au încântat sufletele celor care, şi în acest an, le-au deschis uşile să îi colinde.  Copiii, împreună cu îndrumătorii lor au cântat melodii specifice cunoscute dar au prezentat şi o suită de dansuri populare specifice locului. Şi-au purtat cu mândrie portul popular şi au arătat tuturor ce ştiu să facă.
Atracţia spectacolului a fost Sabin Burlacu, elev în clasa a IV-a care a cântat un colind deeosebit de frumos şi chiar a reuşit să îl impresioneze până la lacrimi pe Moş Crăciun.
După o zi de umblat cu colinda, pe la profesorii de la Sindicatul Învăţământului „Gh. Caranica”, la militarii de la UM 2399, un post local de televiziune şi câteva firme private, copiii au fost mulţumiţi de darurile primite şi au promis că vor reveni şi la anul să îi ureze.

Gabriela POPA
material realizat de InfoZone Media - www.infozonemedia.eu

 

Autor Redactia 27 Decembrie 2011, 17:13 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate