Profesorul Valeriu Partene reales preşedinte al SIB "Gheorghe Caranica" din Braila

De Gabriela Popa 11 Martie 2015, 17:58 InfoZone

conferinta SIB Sindicatul Învăţământului "Corneliu Gheorghe Caranica" Brăila a organizat sâmbătă, 7 martie, la Casa Tineretului din Brăila, conferinţa judeţeană la care au participat liderii de sindicat din toată ţara, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", autorităţile locale şi ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu.

În cadrul evenimentului s-a prezentat raportul activităţii SIB pentru perioada 2011-2015, raportul comisiei de cenzori care au fost aprobate de delegaţi. Apoi, s-au ales organele de conducere (preşedintele sindicatului, al comisiei de cenzori şi consiliul judeţean al sindicatului). Ulterior, s-a discutat despre obiectivele SIB pentru anul în curs, strategia pentru perioada 2015-2019 şi a fost adoptată şi rezoluţia SIB pentru aceeaşi perioadă.
 De asemenea, a avut loc şi prima şedinţă a Consiliului Judeţean a Sindicatului în care s-au ales membrii Biroului Executiv. Organizatorii evenimentului au fost preşedintele SIB, prof. Valeriu Partene, secretarul executiv, prof. Popescu Radu, vicepreşedinţii prof. Surdeanu Nicu, educ. Picoş Sterica şi înv. Tarcea Constantin. Cu această ocazie, cei prezenţi au primit şi o revistă editată special cu ocazia acestui eveniment unde s-au regăsit materiale informative despre activitatea SIB din ultimii 4 ani.

"Actuala conferinţă a organizaţiei noastre se desfăşoară sub semnul jubileului unui sfert de secol de existenţă şi activitate în slujba şcolii brăilene şi a oamenilor săi. Credem onorant să aducem aici şi acum omagiul nostru celor care s-au gândit atunci, în primii zori ai libertăţii, să-i adune pe salariaţii învăţământului brăilean sub un steag de luptă pentru drepturi şi libertăţi ale breslei noastre, pionierilor la nivel naţional în înscrierea ca persoană juridică a unui sindicat în educaţie", a spus preşedintele SIB, prof. Partene Valeriu.participanti la conferinta SIB

Astfel, în data de 20 ianuarie 1990 a luat naştere prima organizaţie sindicală din ţară a învăţământului cu preşedinte fondator prof. Teofil Iordache alături de nume sonore din educaţia brăileană dintre care amintim: înv. Aritia Poenaru, prof. Caranica Gheorghe, prof. Calotă Gheorghe, prof. Rafan Dorel, prof. Gheorghe Octavia etc.

Din punct de vedere organizatoric, SIB este persoană juridică unică cu grupe sindicale la nivelul unităţilor de învăţământ, structuri cu responsabilităţi zonale în mediul rural şi al oraşelor dar şi în municipiu.

Preşedintele FSE "Spiru Haret", Marian Nistor a spus că organizaţia Brăila este una din cele mai frumoase şi bine organizate din ţară care şi-a adus un aport deosebit la ceea ce este azi federaţia la nivel naţional.

În incheiere, acesta a oferit Sindicatului şi preşedintelui Partene o icoană pictată pe trunchi de lemn cu chipul Sf. Ierarh Nicolae, patronul spiritual al Brăilei.

La eveniment a fost prezent şi consilierul juridic, Ioana Voicu, omul care a adus câştig de cauză în procesele SIB la Tribunalul Brăila sau la Curtea de Apel.prof. V.Partene
 
După susţinerea tuturor discursurilor, s-a trecut la vot iar preşedintele Partene Valeriu a fost reales în această funcţie cu unanimitate de voturi.

"Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi vă asigur că aşa cum, până acum am încercat să coagulez o echipă în fruntea sindicatului nostru, să fim sprijin de nădejde pentru oricare coleg din învăţământ, să îndreptăm când a fost vorba de îndreptat, în aceeaşi maniera vom încerca şi pe viitor să construim. Printre obligaţiile pe care mi le asum este construcţia unei echipe solide pentru organizaţia noastră, să vedem casa şcolii brăilene terminată şi să vedem împlinite până la ultimul leu toate hotărârile judecătoreşti pe care le avem în executare şi pe rol. Să aveţi toată încrederea că niciodată nu voi da înapoi de la tot ce pot face pentru sindicatul nostru", a spus preşedintele SIB, prof. Valeriu Partene după realegerea sa în fruntea organizaţiei.

Foto: Gabriela Popa

 

Autor Gabriela Popa 11 Martie 2015, 17:58 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii