Tinerii din Viziru, jud Braila, beneficiari ai proiectului Treburi vechi la vremuri noi!

De Alexandrina Iordache 22 Mai 2013, 20:04 In Obiectiv Braila
Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila continua activitatile interactive si nonformale din cadrul  proiectului "Treburi vechi la vremuri noi!". In cele trei luni de la lansarea proiectului tinerii din comuna Viziru (jud.Braila) beneficiaza din plin de activitatile propuse.

Astfel, s-au finalizat 2 module de training: "Lucru in echipa" si "Educatie antreprenoriala" sustinute  de lectori cu experienta, care au utilizat metode nonformale pentru ca tinerii sa obtina informatii pretioase si de viitor.

Au avut loc vizite de lucru si documentare, unde tinerii au putut observa,invata, afla notiuni si informatii despre meserii traditionale, despre obiceiuri si arta populara,despre istoria judetului, despre antreprenoriat, turism rural si cultural.

S-au vizitat Muzeul Brailei, Muzeul din Ianca, Insuratei, Manastirea Maxineni, Padurea Viisoara, precum si alte obiective din Braila. Au fost demarate si atelierele de artizanat, artă populară  şi legumicultură – grădinărit, unde tinerii lucreaza practic si invata pe viu tehnici de lucru.

Tot in acest timp se strang materiale (fotografii,obiecte,informatii) pentru a realiza un studiu privind viata la tara. Ca metode se folosesc: bservatia, interviul, discutii, fotografia. La realizarea studiului avem ca partener Muzeul Brailei, prin sprijinul acordat de dna. dr. Brandusa Ilie.

Dorim prin acest proiect să dăm posibilitatea tinerilor să-şi valorifice singuri munca, talentele şi creativitatea.Tinerii vor vedea că prin ambiţie, răbdare şi pasiune pot crea obiecte şi produse reuşite şi pot cultiva un teren agricol, participând activ la toate etapele. Proiectul "Treburi vechi la vremuri noi!", se doreşte a fi un proiect-pilot, prin care tinerii au oportunitatea să revigoreze viaţa rurală, cu tradiţii, modele şi exemple de bună practică.

Proiectului "Treburi vechi la vremuri noi!" este finantat de Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale/ Programul Tineret in Actiune/ Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Mai 2013, 20:04 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate