Proilavia Braila: Conferinta de presa si lansarea proiectului Treburi vechi la vremuri noi

De Redactia 25 Februarie 2013, 21:32 In Obiectiv Braila
Marti, 26 februarie 2013, ora 11,30, la restaurantul Dreams din Braila, Piata Traian nr.7 (vis-a-vis de Hotelul Traian),Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila organizeaza conferinta de presa si lansarea oficiala a proiectului „Treburi vechi la vremuri noi!".

Proiectul se deruleaza in perioada 4 februarie 2013 – 7 iulie 2013 si este finantat de Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.
        
Obiectivele proiectului sunt:
- creşterea competentelor antreprenoriale şi de lucru în echipă pentru 18 de tineri din comună Viziru ca urmare a participării la 2 training-uri (pregatire antreprenorială şi lucru în echipă)
- dezvoltarea creativităţii şi competenţelor în domeniile artizanat, arta populară (broderii,cusături) şi legumicultură - gradinărit prin 3 ateliere, timp de 5 luni.

Prin acest proiect se dă posibilitatea tinerilor sa-si valorifice singuri munca,talentele si creativitatea. Tinerii vor vedea ca prin ambitie, răbdare si pasiune, pot crea obiecte si produse reusite si pot cultiva un teren agricol, participând active la toate etapele.

Necesitatea derulării proiectului răspunde nevoii tinerilor din judeţul Brăila de a se implica activ, în afara programelor obligatorii şcolare, în viaţa comunităţii locale.

Proiectul “Treburi vechi la vremuri noi!“ se doreşte a fi un proiect-pilot, catalizator de energie şi creativitate în comuna Viziru, cât şi pentru  vecinii lor din alte localităţi învecinate.

Prin acest proiect tinerii au oportunitateasa să revigoreze viaţa rurală, cu tradiţii, modele şi exemple de urmat. 

Autor Redactia 25 Februarie 2013, 21:32 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate