Proiect Comenius la Palatul Copiilor Braila- ECOLIVE TV

De Gabriela Popa 22 Noiembrie 2012, 09:50 In Obiectiv Braila

Palatul Copiilor si Elevilor din Braila si-a deschis aseara portile pentru a primi vizita catorva cadre didactice si elevi din cinci tari partenere in proiectul Comenius ECOLIVE TV. Din informatiile furnizate de directorul institutiei, Ghita Nedelcu, acest parteneriat se bazează pe dezvolatarea ideii de identitate europeneă printre partenerii de proiect, prin conştientizarea acestora asupra problemelor de ecologie, protecţia mediului. 

Partenerii vor identifica problemele legate de mediu şi vor găsi soluţii,întreaga muncă fiind valorificată pentru a ajunge la o acţiune de nivel european. „Intenţionăm să stimulăm interesul elevilor noştri asupra mediului, ecologiei, salvarea echilibrului natural, încălzirea globală, energia regenerabilă şi materialele reciclabile dar şi ca ei să conştientizeze că se poate face ceva pentru generaţiile viitoare.

Elevii se vor implica activ în desfăşurarea activităţilor şi atingerea scopurilor incluse în program şi vor scrie în mod regulat rapoarte aasupra activităţilor. Vor conştientiza importanţa echilibrului natural prin realizarea de cercetări şi vor crea noi lucruri din materiale reciclabile. Toţi partenerii sunt foarte motivaţi de a învăţa prin intermediul acestui proiect iar personalul este nerăbdător de a cunoaşte noi culturi, să facă schimb de experienţă şi metode de lucru în ceea ce priveşte tehnicile de predare învăţare. În viitor, descendenţii noştri vor locui în acest mediu.Aşa că este datoria noastră morală de a le lăsa o lume curată şi conservată”.
Proiectul se va derula pana in iunie 2014 timp in care sunt programate si vizite de lucru in Turcia, Bulgaria, Spania, Grecia si Franta.


Ieri seara a fost prima vizita oficiala si deschiderea proiectului. Atat cadrele didactice cat si elevii care i-au insotit au avut ocazia sa cunoasca activitatile elevilor de la Palatul Copiilor din Braila, sa viziteze cercurile unde se desfasoara diferite activitati pentru copii de la navomodele pana la dans de orice fel. Oaspetii au avut ocazia sa vada copii mici de gradinita dansand dansuri moderne dar si dansuri populare. La cercul de folclor coordonat de profesorul coregraf Vasile Lipan, oaspetii straini au fost intampinati cu traditionala paine si sare iar copiii au dansat pe ritmuri populare romanesti. Impresia lasata a fost una extraordinar de buna, la final profesorii si elevii bulgari aratand si ei ca stiu sa danseze si au aratat un dans specific.

Seara s-a incheiat in frumos atat pentru gazde cat si pentru oaspeti, urmand ca vizita partenerilor straini sa continue si in urmatoarele zile la Braila.

 

Autor Gabriela Popa 22 Noiembrie 2012, 09:50 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii