ORA DE ECOLOGIE din cadrul proiectului EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune

De Redactia 22 Aprilie 2013, 12:34 In Obiectiv Braila


În data de 25 martie 2013, Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI şi GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU a organizat în cadrul campaniei  „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” - Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013  ” Ora de ecologie” în judeţul Brăila, la Sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale Fănuş Neagu din Brăila, unde a avut loc atật prezentarea proiectului, a materialelor dedicate reciclării selective a  deşeurilor provenite din hârtie, plastic&PET, aluminiu, sticlă şi DEEE, cât şi  o prezentare de modă realizată din materiale reciclabile, prezentare concepută de elevii şcolii gimnaziale Fănuş Neagu,  precum şi un concurs cu premii pe bază de chestionar tematic.

„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” ediţia 2013  îşi  propune,  în cadrul primei etape, ca alături de cei peste 30.000 de elevi din clasele I-VIII, din cele 8 judeţe: Prahova, Brăila, Argeş, Ilfov, Tulcea, Vrancea, Buzău, Olt şi Municipiul Bucureşti: Sectorul 5 şi Sectorul 6, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice).

Ne bucurăm să vă aducem la cunoştinţă faptul că Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec s-a alăturat  iniţiativei noastre cu proiectul „Patrula de reciclare”,  care mobilizează mii de tineri din țară să își asume rolul de modele și promotori ai comportamentului responsabil față de mediu și față de societate și să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe care ni le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an.  
   
Obiectivele noastre comune implicând promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor şi creșterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de protejare a mediului, ne-au convins să ne unim forţele pentru a veni în întâmpinarea şi educarea elevilor cu un proiect mult mai amplu, cu mai multe avantaje pentru aceştia.

Şcolile din judeţul Brăila care participă  la proiectul nostru sunt:

1.Şcoala cu clasele I-VIII "Fănuş Neagu" 
2.Şcoala cu clasele I-VIII "Alexandru Ioan Cuza"
3.Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Sandu Aldea"
4.Școala cu clasele I-VIII “Nedelcu Chercea”
5.Şcoala cu cls. I-VIII "Sf. Andrei"
6.Şcoala cu clasele I-VIII "D. Cantemir"

“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi are o durată de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un numar de 50.000 de copii la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem sa atragem ci, şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat.”  a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului Ecoatitudine.

În clasa Orei de ecologie au fost peste 100 de elevi  care au participat la un concurs pe teme de ecologie. Şcolarii care au dovedit cunoştinţe în domeniul mediului şi protecţiei acestuia, au fost recompensaţi  cu premii oferite de organizatorul campaniei. 

Ne-am bucurat de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor de mediu:  respectiv  reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila,  Comisariatului Judeţean Brăila din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu,  care s-au adresat copiilor în ceea ce priveşte importanţa acţiunilor noastre.

 

Autor Redactia 22 Aprilie 2013, 12:34 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate