Lansarea oficiala a proiectului IN-EUR - Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunilor europene

De Mihai Vintilă 13 Martie 2012, 14:53 In Obiectiv Braila

In data de 16 martie 2012, se va lansa a proiectul IN-EUR - “Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunilor europene”, implementat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in calitate de lider de proiect.

 

IN-EUR este un proiect de tip “Initiativa regionala” finantat in cadrul Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IV C, prioritatea 1 “Inovare si economia cunoasterii, aria de interventie “Inovare, cercetare si dezvoltare tehnologica”.
Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei politicilor de inovare la nivel local in domeniul metodologiilor de masurare a inovarii, prin imbunatatirea, adaptarea si transferul de bune practici catre partenerii Consortiului proiectului, precum si catre alti actori cheie interesati.

 

Bugetul total al proiectului este de 1.381.701,88 Euro, din care 247.271 Euro sunt alocati Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est. Proiectul va avea o perioada de implementare de 36 luni, incepand cu luna Ianuarie 2012.

 

Consortiul proiectului este format din 9 parteneri din 8 state membre UE, dupa cum urmeaza: ADR SE – lider al proiectului; Provincia Lucca/Italia; Centrul de Inovare/Lituania; Asociatia Consiliilor Locale/Malta; Centrul de Dezvoltare Litija/Slovenia; Centrul de Inovare Bautzen/Germania; Camera de Comert si Industrie - Provincia Marseille/Franta; Consiliul Local Roscommon/Irlanda; WESTBIC- Centrul de Inovare si Afaceri/Iranda.

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est este implicata in implementarea urmatoarelor activitati ale proiectului: coordonarea activitatilor proiectului si asigurarea comunicarii continue intre parteneri; identificarea metodologiilor si indicatorilor existenti in vederea masurarii inovarii la nivel local; schimb de bune practici cu partenerii proiectului in domeniul managementului inovarii la nivel local; experimentarea unui model avansat de masurare a inovarii la nivel local creat in cadrul proiectului si elaborarea unui plan de implementare a acestui model; organizarea de evenimente locale/regionale pentru promovarea proiectului si implicarea actorilor cheie regionali in transferul bunelor practici existente la nivel european.

 

Autor Mihai Vintilă 13 Martie 2012, 14:53 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate