Colindatori la Prefectura Braila

De Gabriela Popa 22 Decembrie 2012, 13:27 In Obiectiv Braila
Sfanta sarbatoare a Craciunului se apropie cu pasi repezi iar colindele rasuna peste tot. Cu mic, cu mare, copiii si batranii au pornit la colindat pentru a vesti Nasterea Domnului si a ura gaydelor An Nou cu bucurie, sanatate, prosperitate si belsug.

In acest an, Prefectura Braila si-a deschis portile pentru a primi colindatori din judet. Ei au venit cu sufletul deschis, au cantat si au dansat in fata audientei si au fost rasplatiti pentru urarile lor. Primii care au dat startul au fost copiii din Ansamblul Romanita al comunei Romanu care au venit la Prefectura in data de 19 decembrie si, sub bradul amenajat in hol, au incantat audienta cu jocul lor si colinde specifice.
 
A doua zi, 20 decembrie, a venit randul colindatorilor din Gropeni sa isi prezinte colindele si obiceiurile locului. Surpriza a fost cu totul deosebita deoarece in acea zi se desfasura la Prefectura ultima sedinta din acest an a Colegiului Prefectural iar prefectul Mihaela Marcu a oferit posibilitatea colindatorilor sa intre chiar in plenul sedintei sa colinde. Astfel, intai au intrat batranii, un grup de 6 batrani care, vizibil emotionati, au cantat patru colinde specifice zonei Gropeni si au urat sanatate si belsug gazdelor.

Apoi, au intrat copiii care au dansat Calusul de iarna, un obicei specific comunei. Emotia si bucuria se citea pe fata celor prezenti, multi chiar fotografiindu-i sau filmandu-i pentru a pastra o frumoasa amintire. Dupa cei au colindat, ei au primit daruri din partea Prefecturii si au parasit sala, urmand ca sedinta sa continue. Dupa acest moment, colindatorii din Gropeni au mai mers la Biblioteca Judeteana si la o banca din Braila unde au prezentat acelasi program artistic.



Cea de-a treia zi de colindat a continuat in data de 21 decembrie cand la Prefectura Braila a poposit un grup de colindatori de la Palatul Copiilor. Princhindeii au impresionat prin dansul lor, prin costume si prin colindele intrerpetate. Ei au fost permanent supravegheati de catre instructorul lor, profesorul coregraf Lipan Vasile. Prefectul Mihaela Marcu i-a felicitat pe micuti la final si le-a oferit mici daruri.

Colindatorii au facut promisiunea ca vor reveni si la anul cu speranta ca vor gasi gazdele sanatoase si la fel de voioase ca si in acest an.

 

Autor Gabriela Popa 22 Decembrie 2012, 13:27 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii