Castigatorii Festivalului Uniti prin Arta Braila

De Mircea Gabriel Lala 03 Iunie 2012, 21:12 In Obiectiv Braila
In perioada 1-2 iunie 2012 s-a desfasurat Festivalul de tineret "Uniti prin arta",proiect de tineret initiat de Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila. In prima zi s-a derulat concursul de muzica folk, poezie si alte arte, in prezenta unui public numeros dornic de cultura, atat persoane si tineri cu si fara dizabilitati fiind prezenti.

Concursul a fost jurizat de catre persoane cu experienta a fenomenului cultural-artistic, jurnalisti si scriitori: Claudiu Ene, Mihai Vintila, Gabriela Popa, Paul Ioan ,Gabriel Lala.
Cele 3 ore de concurs s-au incheiat cu recitalurile de muzica folk oferite de Claudiu Ene si Grupul folk Antic al Scolii Populare de Arta "Vespasian Lungu", compusa din Zamfir Andreea,Florin Lazar si Mihai Marinescu.

Ziua de 2 iunie a debutat un recital de teatru oferit de catre membri ai Asociatiei Nevazatorilor -filiala Braila, indelung aplaudat de public si un moment de muzica folk oferit de tanarul Iaurum Alexandru.

Au urmat decernarea premiilor. Au primit premii si diplome: tinerii cu dizabilitati avand handicap sever de la Fundatia Trebuie care ne-au incantat prin dansuri, sprijiniti in actul artistic de tinerii de la Colegiul National “Ana Aslan", tinerii cu dizabilitati de auz de la Asociatia Surzilor -filiala Braila care au impresionat prin momentele de teatru mimat. De asemenea, au fost premiati si tinerii cu
dizabilitati de vedere de la Asociatia Nevazatorilor-filiala Braila, care au participat cu poezii si arta teatrala.Muzica folk a fost la mare apreciere. La sectiunea folk individual , locul I a fost castigat de d-ra Ramona Andreea Bivoleanu care a impresionat juriul si toti spectatorii prezenti. Locul II a revenit Flaviei Radulescu, iar locul III  a fost castigat de Smerica Lavinia. La sectiunea folk grup, locul I a fost adjudecat de catre fratii Cristian si Ioan Adrian Piron, urmati de grupul folk format din Zamfir
Andreea si Cristian Ionut.  In holul Bibliotecii Judetene Panait Istrati a fost prezentata o expozitie cu produse,materiale realizate de catre tinerii cu si fara dizabilitati de la Fundatia Trebuie, Asociatia Surzilor, Asociatia Nevazatorilor,Asociatia Proilavia, Asociatia Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice-filiala Braila.

Cel mai important a fost faptul ca s-a putut observa bucuria sincera a tinerilor cu diferite tipuri de dizabilitati, care au apreciat in mod special ca au participat activ la acest eveniment, unic in felul sau, care uneste persoane cu si fara dizabilitati. Prin acest proiect s-a demonstrat ca persoanele tinere cu diferite tipuri de dizabilitati au putut sa produca actul cultural-artistic si unul la nivel
inalt, alaturi de ceilalti participant tineri.

Proiectul a fost finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret/Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila.Sprijin in realizarea evenimentului: Primaria Municipului Braila,Obiectiv Vocea Brailei, publicatiile online BrailaChirei, Infozone Media si InfoEST.


 

Autor Mircea Gabriel Lala 03 Iunie 2012, 21:12 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate